| KAUPUNKI - STADEN

Tuoleja ja muita aarteita

Kaupungintalon takana olevan niin kutsutun Keltaisen talon toiseen kerrokseen on avattu Tuoli & Tarina -niminen puoti, joka myy verhoiltuja tuoleja, vanhoja aarteita ja käsitöitä sekä tarjoaa verhoilupalveluita.

Ilmoitus


Nimen keksi mieheni, kertoo puodin omistaja Minna Laita. – Tuoli on tietenkin itsestään selvä, tarina taas tulee siitä, että esineillä ja huonekaluilla on oma tarinansa. Ja minullakin tarinoita kyllä riittää! – Puodin aarteet hankin itse tarkalla maulla. Se ei ole kirpputori, mutta ei myöskään antiikkiliike. Haluan pitää hinnat kohtuullisina, myös verhoiluissa ja käsitöissäni. Puodin on tarkoitus saada asiakkaat hyvälle tuulelle ja mielelle. Tänne voi piipahtaa fiilistelemään ilman tunnetta, että on pakko ostaa jotain. Uskon vahvasti liikeideaani.

Minna Laita perusti oman verhoomoliikkeen elokuussa 2009, mutta kertoo suunnitelleensa ja unelmoineensa siitä melkein 10 vuotta. Hän kävi entisöintija verhoilukursseja ahkerasti sen minkä kolmelta lapselta ja elämältä ehti. Hän suoritti myös kaksivuotisen puuartesaanikoulutuksen ja sen jälkeen vielä verhoilun kaksivuotisen perustutkinnon. Tarkoituksena on myös jatkaa verhoiluopintoja, sillä verhoilu kiinnostaa nyt enemmän kuin puutyöt. Ennen nykyistä puotiaan Minna Laita teki kuusi vuotta töitä kotona. Hänellä oli siellä täysin toimiva verhoomo ja autotallissa puutyöpaja. – Puutyöt teen edelleen autotallissa, mutta verhoomo on nyt siirtynyt puodin takahuoneeseen.

Minna Laita on vanha granilainen ja asunut täällä vuodesta 1970 lähtien opiskeluvuosia lukuun ottamatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja kolme lasta. – Vaihdoin urani liike-elämässä luovaan ammattiin kun odotin keskimmäistämme, nyt 11-vuotiasta tytärtä. Perheen ja etenkin mieheni tuki on ollut ratkaisevan tärkeää, että olen voinut opiskella ja toteuttaa haaveeni käsityöläisen työstä.

– Tuunailin huonekaluja jo 80-luvulla, jolloin koko termiä ei oltu keksittykään. Isäni tapasi sanoa, että näen vanhan huonekalun sieluun ja sen, mitä siitä voi tulla kun sen kunnostaa. Nykyään en juuri tuunaile vaan kunnostan ja korjaan ammattitaidolla. – Liikkeeni ajatus perustuu paljon kierrätykseen ja uniikkiuteen. Virkkaan käsin yksilöllisiä mattoja ja teen koko ajan tarkkaa tutkimusta laadusta. Teen tuoliverhoiluja luotettavien toimittajien laatukankaista, mutta käytän myös esimerkiksi vanhoja farkkuja, nahkatakkeja yms. silloin kun se on mahdollista.

– Teen mielelläni kotikäyntejä ja noudan verhoiltavan huonekalun, ettei asiakkaan tarvitse itse sitä kuljettaa. Tämä tietenkin kohtuuetäisyydellä. Kuljetuksesta en veloita mitään ja ensimmäinen arviointikäynti on maksuton. – Teen sekä perinteistä että teollista verhoilua. Neuvon myös asiakkaita materiaali- ja kangasvalinnoissa, ja minulla on erittäin vahva tyylisuuntien tuntemus. Puodista voi myös ostaa edullisesti ”tuolinraatoja”, jos itse vaikkapa harrastaa kunnostamista. Neuvon mielelläni työtavoissa. Ja jos toivelistalla on joku tietty tuoli, voin pitää silmäni auki hankintamatkoillani ja ostaa sen asiakkaan puolesta, Minna Laita lupaa.

Tuoli & Tarina -puoti on auki tiistaista perjantaihin klo 10–17 ja näin talviaikaan myös lauantaisin klo 10–14. Osoite on Thurmanin puistotie 1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *