| KAUPUNKI - STADEN

Föräldrafest i Gran Granariastämning

Den sista lördagen i januari förvandlas matsalen i Kasavuoren koulu till ett soligt Gran Granaria. Medan bandet spelar smuttar föräldrarna till de finska skolorna i Grankulla på sangria, äter spansk middag, sjunger karaoke och dansar. Festen ordnas nu för 45:e gången.


Ilmoitus
Det är föräldrarna till femteklassisterna i Mäntymäen koulu som ordnar festen. Temat för festerna har varierat under åren från allt från Bollywood, Love Boat, afrikansk kväll, Pirates of Gallträsk till Sirkus Granlandia.

Idén med festen är att samla in pengar till de finska skolorna för bland annat stipendier, hobbyverksamhet och lägerskolor. Lika viktigt är dock att föräldrar lär känna varandra över klassgränserna, så här förenar man nytta med nöje. Också många lärare deltar i arrangemangen och i själva festen. Föräldrarna har delat in sig i små grupper (dekoration, mat, marknadsföring, program) som under hela hösten har planerat festen.

Mer info på Facebook i gruppen: Gran Granaria – Parhaat bileet Granissa. Biljetterna kostar 43,90 €/st och ger en trerätters middag med dryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *