| KAUPUNKI - STADEN

Vanhempien juhlat Gran Granarian tunnelmissa

Tammikuun viimeisenä lauantaina Kasavuoren koulun ruokasali muuttuu aurinkoiseksi Gran Granariaksi. Bändin soittaessa kauniaislaiset vanhemmat siemailevat sangriaa, syövät espanjalaista illallista, laulavat karaokea ja tanssivat huippuseurassa. Juhlat järjestetään nyt 45. kertaa.


Ilmoitus
Juhlien järjestäjinä ovat perinteen mukaisesti Mäntymäen ala-asteen viidesluokkalaisten vanhemmat. Kaikki sai alkunsa vuonna 1971, jolloin kauniaislaiset vanhemmat järjestivät talkoovoimin aikuisten juhlat, joita kutsuttiin Myyjäistanssiaisiksi. Alkuun isien ja äitien tanssiaiset järjestettiin kahdesti vuodessa, mutta pian siirryttiin vuosittaiseen tahtiin. Juhlien teema vaihtuu joka kerta ja suurin osa tulijoista myös pukeutuu teeman mukaisesti.

Juhlakronikasta löytyy mm. Bollywood, Love Boat, Afrikkalainen ilta, Lampaansyöjäiset, Pirates of Gallträsk, Kieltolaki ja Sirkus Granlandia. Tämän vuoden teema valikoitui monen vaihtoehtoisen teeman joukosta. – Jos tammikuussa jotakin Kauniaisissa kaipaa niin aurinkoa, lämpöä, hyvää musiikkia ja hauskaa seuraa. Pukeutuminenkin on nyt helppoa; jokaiselta löytyy aurinkolaseja, kesähattuja ja varvastossuja, kertoo viidesluokkalaisen Otson äiti Riina Plosila.

 

Tuotot koululaisten hyväksi

Juhlien tarkoituksena on kerätä rahaa kauniaislaisten peruskoululaisten ja lukiolaisten hyväksi. Käytännössä juhlien tuotot tilitetään suoraan Kauniaisten kouluyhdistykselle ja niillä rahoitetaan suomenkielisissä kouluissa mm. stipendejä, harrastustoimintaa ja kuudesluokkalaisten leirikoulua.

Juhlia ei järjestetä kuitenkaan pelkästään rahankeruun takia. Vähintään yhtä tärkeä syy on tutustuttaa kauniaislaisia vanhempia toisiinsa yli luokkarajojen. Siitä, että vanhemmat tuntevat toisensa, on sekä iloa että hyötyä. Hyöty vain lisääntyy siinä vaiheessa, kun lapset alkavat liikkua itsekseen, harrastaa ja tulla murrosikään.

 

Monille jokavuotinen perinne

– Ensimmäisen kerran tulimme näihin juhliin kun muutimme Kauniaisiin viisi vuotta sitten. Emme tunteneet vielä kovin hyvin muita vanhempia, mutta halusimme tutustua. Seuraavana vuonna esikoinen oli viidennellä luokalla ja pääsimme itse järjestämään juhlia. Sen jälkeen en ole malttanut jättää yksiäkään juhlia väliin. Nyt keskimmäinen poika on viidennellä luokalla ja taas olen talkoissa mukana, nauraa Riina Plosila.

Talkoissa on perinteisesti mukana myös osa Kauniaisten suomenkielisten koulujen opettajista. Vastineeksi he saavat paitsi hyvän mielen, myös alennusta juhlalipuista.

 

Talkoovoimin, tasosta tinkimättä

Juhlien järjestäminen on valtaisa urakka, jonka viidesluokkalaisten vanhemmat toteuttavat talkoovoimin ja omalla vapaa-ajallaan.

Vanhemmat ovat tehneet koko syksyn ajan työtä pienryhmissä. Siinä missä koristeluryhmä taikoo Kasavuoren koulun ruokasalista Gran Granarian, ruokaryhmä organisoi espanjalaisen kolmen ruokalajin illallisen ja ohjelmaryhmä bändin ja muut vetonaulat. Markkinointiryhmä markkinoi, sponsorointiryhmä hankkii hyviä kumppaneita ja luparyhmä hoitaa tarvittavat viranomaisluvat.

Vaikka itse tehdään, tasosta ei tingitä. Gran Granarian musiikista vastaa loistava skandinaavibändi The Vikings, jossa avainhahmona on Freddy Waselius, viidesluokkalaisen isä hänkin. Markkinointimateriaalien visuaalisesta suunnittelusta vastaa kauniaislainen graafikko Petri Tolppanen. Ruoat tulevat Ravintola Helmestä. Sponsoreina ovat monet mahtavat paikalliset yritykset, jotka vahvistavat näin tunnettuuttaan ja suosiotaan kauniaislaisten perheiden keskuudessa.

 

Nopean varaajan etuna liput 30.1.2016 Gran Granarialle 43,90€/kpl, lippu sisältää kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen. Ilmoittautumiset osoitteeseen Tanssiaiset2016@gmail.com.  

Seuraa juhlavalmisteluja Facebook-ryhmässä Gran Granaria – Parhaat bileet Granissa. Lähetä Facebookiin hauska kuva aikaisemmista juhlista ja voita itsellesi maksuton sisäänpääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *