| KAUPUNKI - STADEN

Det byggs i byn

Köpcentret renoveras och förnyas, undantagslovet är godkänt så nu får vi både en K-a är och en täckt arkad. I februari slår en ny restaurang upp sina dörrar.

Alla som handlat i Grani köpcentrum har säkert lagt märke till renoveringsarbetena som påverkar både parkeringen i centrum och utbudet av affärer.

– Vi bygger om affärslokalerna mot Grankullavägen helt, de blir bredare och grundare och öppnas också inåt så man kan gå torrskodd mellan affärerna, säger Juha Rantonen från Trevian.

S-market Södra ska utvidgas men håller öppet under hela renoveringen. Enligt de preliminära planerna blir arbetena klara i början av april. Alko ska också utvidgas och håller stängt i hela februari för att öppna igen i början av mars. Makuuni på hörnet försvinner helt och kommer inte tillbaka. R-kiosken kommer tillbaka och utvidgas, eftersom Postens tjänster flyttar in i R-kiosken. Kakkukeisari kommer också tillbaka till sin tidigare plats mot slutet av februari och breder ut sig över de utrymmen där blomsteraffären tidigare fanns. Den kommer inte tillbaka.

På andra sidan om ingången fanns fotoaffären KuvaTapio, den återvänder i början av mars efter renoveringen. Längan mot biblioteket, den så kallade gallerigången, påverkas inte i det här skedet av byggnadsarbetena, i höstas flyttade både Pannacotta och Lähellä Deli in i nya utrymmen där.

K-kedjan är tillbaka

Det har i flera års tid spekulerats över S-kedjans monopolställning i Grankulla. Orsakerna har varit många, men nu blir det en ändring när Grankulla får sin nya K-supermarket.

Efter att undantagslov nu har beviljats kommer Kesko att hyra ca 2 000 m2 av det nya köpcentret för en ny K-supermarket. Utanför ska byggas ca 100 nya parkeringsplatser och på köpcentrets övre plan byggs ytterligare ca 130 platser. Målet är att öppna den nya affären mot slutet av år 2017.

Gallerigången ska täckas in och bilda en arkad mot K-butiken med utrymme för flera mindre affärer och så byggs ännu en bostadsdel separat som kommer att ligga mot biblioteket.

– Alla affärslokaler är inte uthyrda ännu, säger Juha Rantonen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *