| KAUPUNKI - STADEN

Keskustassa rakennetaan

Kauppakeskusta remontoidaan ja uudistetaan, poikkeuslupa on hyväksytty ja saamme sekä K-kaupan että katetun käytävän. Helmikuussa avautuu uusi ravintola.

Kaikki Kauppakeskus Granissa asioineet ovat varmasti panneet merkille uudistustyöt, jotka vaikuttavat niin keskustan pysäköintiin kuin liikkeiden määrään.

– Uudistamme täysin kaikki Kauniaistentien puoleiset liiketilat. Niistä tulee leveämpiä ja ne avautuvat myös sisälle päin, niin että liikkeestä toiseen voi kulkea kuivin jaloin, kertoo Juha Rantonen Treviasta.

S-market Etelää laajennetaan, mutta se pysyy avoinna koko remontin ajan. Alustavien suunnitelmien mukaan työt saadaan valmiiksi huhtikuun alussa. Myös Alkoa laajennetaan. Se pysyy kiinni koko helmikuun ja avataan taas maaliskuun alussa. Kulmassa oleva Makuuni lähtee, eikä enää palaa. R-kioski palaa ja sitä laajennetaan, koska postipalvelut siirtyvät sinne. Myös Kakkukeisari palaa entiselle paikalleen helmikuun loppupuolella ja levittäytyy tiloihin, joissa aikaisemmin oli kukkakauppa. Se ei palaa.

Sisäänkäynnin toisella puolella on sijainnut valokuvaliike KuvaTapio ja se avaa taas remontin jälkeen maaliskuun alussa. Niin kutsuttuun galleriakäytävään kirjaston suunnalla rakennustyöt eivät tässä vaiheessa vaikuta. Syksyllä sekä Pannacotta että Lähellä Deli muuttivat sinne uusiin tiloihin.

K-ketju palaa

Vuosien ajan on puhuttu S-ketjun monopoliasemasta Kauniaisissa. Siihen on ollut monta syytä, mutta nyt tilanne muuttuu, kun Kauniainen saa uuden K-supermarketin.

Nyt kun poikkeuslupa on myönnetty, vuokraa Kesko uudesta kauppakeskuksesta noin 2000 m2 uutta supermarketiaan varten. Ulkopuolelle rakennetaan noin 100 uutta pysäköintipaikkaa ja kauppakeskuksen yläkerrokseen vielä noin 130 paikkaa. Tavoitteena on, että uusi liike avataan vuoden 2017 loppupuolella.

Galleriakäytävä katetaan ja se muodostaa K-kauppaa kohti kulkevan kaarikäytävän, jonne tulee tiloja useammalle pienemmälle liikkeelle. Kirjastoa vastapäätä rakennetaan lisäksi erillinen asunto-osa.

– Kaikkia liiketiloja ei vielä ole vuokrattu, sanoo Juha Rantonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *