| URHEILU - IDROTT

En gren bara för damer

Vet du i vilken gren Finlands damer är så överlägsna att vi har kammat hem fem världsmästerskap på raken? Totalt har vi vunnit sju gånger.

KG216-Ringette-tyttoTiopoängsvinken kunde vara att flickor och damer från bl.a. Esbo, Grankulla, Kyrkslätt och Nummela njuter av sporten i ishallar i Alberga och Dalsvik medan småflickorna med en mun ropar att det bästa med sporten är att den är flickornas egen gren. Ringette spelas enbart av flickor och damer.

Allt på isen går väldigt snabbt i ringette. Spelarna pilar fram, byter riktning på ett ögonblick och plockar den blå ringen med sina klubbor utan blad.

Ringette passar för alla, både unga och gamla. EKS har grupper från småbarn till mogna spelare och det finns grupper ända upp på FM-nivå. Barnen är välkomna att gratis prova på sporten i ringetteskolan på lördagar och söndagar. Där leks det, man lär sig grunderna och speciellt lär man sig skrinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *