| URHEILU - IDROTT

Se ihan oikea tyttöjen juttu

Tiedätkö missä lajissa Suomen naiset rokkaa niin lujaa, että maailmanmestaruuksia on voitettu jopa viisi peräkkäin? Yhteensä niitä on muuten seitsemän.

KG216-Ringette-tyttoKymmenen pisteen vinkiksi voisi hyvin heittää, että tytöt ja naiset mm. Espoosta, Kauniaisista, Kirkkonummelta ja Nummelasta harrastavat sitä Leppävaaran ja Laaksolahden jäähalleilla täysin sydämin ja pienet tytöt huutavat yhteen ääneen kysyttäessä, mikä omassa lajissa on parasta: ”No se, et tää on meijän tyttöjen oma juttu!” Lajiahan pelaavat siis vain tytöt ja naiset. Nyt puhutaan ringetestä!
 
Kun ensimmäistä kertaa saapuu katsomaan SM-tason ringetteottelua, menee hetki tottua siihen, millä vauhdilla kaikki kentällä tapahtuu. Pelaajat kiitävät jäällä, vaihtavat suuntaa äärimmäisen taitavalla luistelullaan vaivatta ja nappaavat vielä vauhdissa lavattoman mailansa jään pinnassa liukuvan sinisen renkaan keskelle. Viihdyttävää!
 
Kenelle ringette sitten sopii? EKS:ssä nuorin ringettekoululainen on 2-vuotias ja varttunein kasti löytyy Ladyt-joukkueesta, jossa kokeneimmat konkarit taitavat pelata jo kolmatta vuosikymmentä. ”Siniset” pelaa ringetteä jokaisella sarjatasolla, naisten SM-tasolle asti. Lapset pääsevät kokeilemaan ringettekouluun lauantaisin tai sunnuntaisin ilmaiseksi. Ringettekoulussa leikitään, opetellaan perusasioita ja erityisesti sitä luistelua.
 
Tervetuloa tutustumaan nopeimpaan joukkuelajiin jäällä, joko katsomoon tai kokeilemaan!

 

Ringettekoulun harjoitukset
lauantaisin Leppävaaran jäähallissa klo 13.15–14.15
sunnuntaisin Laaksolahden jäähallissa klo 13.30–14.30
Kokeilemaan saa tulla ilmaiseksi!
Kysy lisää: Ira Merivaara 050 5282505
ira.merivaara@espoonkiekkoseura.fi
www.espoonkiekkoseura.fi/ringette

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *