| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Grani lions kreativa verksamhet

När blickarna riktas mot sommaren och vårsolen obarmhärtigt blottar dammsamlarna i hemmet kan tiden vara mogen för att rensa i röran. Det är kanske dags för en vårstädning för att göra hemmet mera trivsamt. Det är bra att avstå från onödiga prylar man inte mera behöver, men som kan glädja någon annan.

Bild: Graniborna uppskattar den traditionella loppmarknaden som ordnats i över 40 år.

Det är dags för det traditionella Lionsloppiset! Ursprunget till lionsverksamheten är ett internationellt nätverk dit också lionsföreningarna i Finland hör. Lions har verksamhet i 207 länder (2015), totalt finns det 46 000 klubbar av vilka 940 i Finland. LC Grankulla–Kauniainen, dvs. Grani Lions, grundades år 1961 och hör till landets äldsta.

Lionsklubbarna har en viktig gemensam social grundsten att hjälpa och stöda andra, med mottot ”Vi hjälper – Me palvelemme – We serve”. Grani Lions är med och utvecklar samhället. Ett av den helt tvåspråkiga klubbens mål är att stöda språkattityder bl.a. genom att dela ut språkstipendier både till elever med positiv attityd till svenska i de finskspråkiga skolorna och till elever med positiv attityd till finska i de svenskspråkiga skolorna. Grani Lions jobbar för gemenskap och interaktion med företagarna. Lionsmedlemmar klädda i blå overaller på loppmarknaden berättar gärna mera om verksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *