| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lions-toimintaa Kauniaisissa

Ajatukset suuntautuvat kohti kesää ja monella alkaa olla motivaatio tehdä uudistuksia kodissaan. Kevätsiivous voi hyvinkin olla ensimmäinen askel kodin uuteen viihtyvyyteen. Turhasta tavarasta on hyvä luopua. Tuplasti motivaatiota tulee siitä, että luovutusta tavarasta voi olla hyötyä jollekin toiselle. Lahjoittamisesta saa lisäksi antamisen iloa ja ihan omanlaista tyydytystä.

Kuva: Perinteinen kirppari on ollut paikkakuntalaistenkin mieleen, sillä onnistunut kevättapahtuma on järjestetty jo yli 40 vuotta.

On perinteisen Lions-kirppiksen aika. Miksi tällainen kansainväliseen verkostoon kuuluva Lions-yhdistys on olemassa? Järjestö on maailmanlaajuinen ja toimii 207 maassa. Klubeja on yhteensä noin 46 000 ja Suomessa 940, joista 1961 perustettu LC Grankulla–Kauniainen eli Grani Lions kuuluu vanhimpiin.

Kaikilla tässäkin maassa toimivilla klubeilla on tärkeä sosiaalinen peruskivi: toisten auttaminen ja tukeminen. Mottona on ”Me palvelemme – Vi hjälper – We serve”. Grani Lions on omalla toiminnallaan mukana kehittämässä yhteiskuntaamme. Yhdistyksen jäsenille Grani Lions on luonnollisesti sosiaalinen tapaamispaikka. Täysin kaksikielisen klubin tärkeä tavoite on myös panostaa kieliasenteisiin esim. koulustipendien kautta ja muutoinkin lisätä yhteenkuuluvuutta sekä yrittäjien kesken vastavuoroisuutta. Grani Lionsin toiminnasta voi kysyä lisää jäseniltä, jotka ovat pukeutuneet siniseen haalariin.

Lions-kirppari 17.4. klo 12–14

Grani Lionsin 30 jäsentä myy granilaisten ja espoolaisten antamia tavaralahjoituksia perinteisellä kirpputorillaan Kasavuoren koulussa 17.4 klo 12–14. Toiminnan tuotto menee lyhentämättömänä eteenpäin ensisijaisesti nuorisotoimintaan: nuorisovaihtoon, koulustipendeihin ja musiikkiopistolle. Myös Kaunialan sotavammaiset ovat aina olleet tärkeä kohde.

Lahjoituksilla sekä tavaran ostamisella tuet siten ensisijaisesti omaa paikkakuntaa kehittävää toimintaa. Kirpputoria varten tehdään esite, joka myös jaetaan kotitalouksille Kauniaisissa sekä Kauniaista ympäröivillä Espoon alueilla. Esitteessä on paitsi Grani Lionsin omaa tekstiä myös eri yritysten informaatiota ja mainoksia. Ilmoitustuotolla on merkittävä vaikutus jaettavien avustusten määrään. Suurkiitos niille yrittäjille ja yrityksille, joiden ilmoitukset julkaisussamme muodostavat arvokkaan osan varojen keräyksestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *