| KAUPUNKI - STADEN

Kaupungin rakennuksia korjataan

Terveysaseman lisäksi useat muut kaupungin rakennukset ovat remontissa.

Kuvassa Vallmogård, kuva: Wikipedia

Villa Junghans

Villa Junghans on 1910-luvulla rakennettu huvila jonka kaupunki omistaa. Talo on lähinnä paikallisten yhdistysten käytössä ja kokouspaikkana. Uutta puolta vuokrataan perjantaisin ja lauantaisin, kun taas kokoushuoneita vanhalla puolella vuokrataan arkisin silloin kun ne eivät ole säännöllisen toiminnan käytössä.

– Olimme suunnitelleet ilmanvaihtoremonttia Villa Junghansiin, mutta koska emme halunneet, että kaikki kaupungin tilat ovat pois käytöstä samaan aikaan, siirrettiin remontti myöhemmäksi, sanoo yhdyskuntatoimen johtaja Marianna Harju. Remontti tehdään, mutta olemme arvioineet että ei ole kiireellinen.

Kauniainen-VIlla-Junghans
Villa Junghans Kuva: Wikipedia

Vallmogård

Vallmogårdin piirsi arkkitehti Lars Sonck kirjailija Mikael Lybeckille 1900-luvun alussa. Jugendhuvilan omistaa Kauniaisten kaupunki ja sitä voi vuokrata juhliin ja kokouksiin.

– Olemme juuri korjanneet Vallmogårdin katon. Kunnossa oleva kattohan on tärkein suoja, että rakennus ei mene pilalle, sanoo Marianna Harju. Nyt kunnostetaan vielä julkisivu helmi-maaliskuussa.

– Julkisivuremontin ajan Vallmogård on kokonaan pois käytöstä, osaksi johtuen siitä melusta minkä julkisivuremontti aiheuttaa ja osaksi siksi, että ikkunat pitää suojella ja täten peittää, sanoo kulttuurituottaja Richard Silin, joka vastaa vuokrauksesta.

 

Uimahalli

Uimahalli avattiin taas 1. helmikuuta. Uimahalli vahingoittui tulipalossa elokuussa ja on sen jälkeen ollut korjattavana.

– Korjaus oli melko laaja projekti, sillä savu ja noki olivat levinneet koko uimahalliin, sanoo Marianna Harju. Tekniset tilat vahingoittuivat pahasti ja nyt on koko uimahalli perusteellisesti puhdistettu.

 

Kasavuoren koulukeskus

Suomenkielisen Kasavuoren koulukeskuksen kahta siipeä remontoidaan parhaillaan. Talotekniikka uudistetaan ja tiloista tehdään entistä tarkoituksenmukaisemmat. Tämän lisäksi koulukeskusta laajennetaan. Aikataulun mukaan suurimman osan pitäisi olla valmista kun koulu taas avaa ovensa uuden lukuvuoden alkaessa elokuussa.

 

Kauniaisten kaupungintalokortteli

Kauniaisten kaupunki ja Suomen Arkkitehtiliitto (SAFA) ovat järjestäneet yleisen suunnittelukilpailun kaupungintalokorttelille. Kilpailun ensisijainen tavoite on kerätä ideoita keskusta-alueen jatkokehittelyyn ennen kuin asemakaavaa muutetaan.

Tavoitteena on jatkaa Kauniaisten keskustan 2000-luvulla alkanutta korkeatasoista rakentamista myös Kauniaistentien eteläpuolella. Kaupungintalokortteli viimeistelee keskustakokonaisuuden.

Alueelle tulee ensisijaisesti asuntoja, mutta myös liike- ja toimistotiloja sekä kaupungin hallinto. Kilpailijoiden tulee arvioida remontoidaanko vai puretanko nykyinen kaupungintalo. Tavoitteena on, että kilpailu ratkeaa huhtikuussa 2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *