| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Terveysasema ja Villa Breda remontissa

Villa Breda peruskorjataan ja laajennetaan ja koko alue rakennetaan uusiksi. Toiminta Villan Bredan vanhainkodissa on loppunut. Villa Bredan palvelukeskus peruskorjataan ja talon toiminta on nyt siirretty toisiin tiloihin. Työväen Akatemia ja Suomen Raamattuopisto tarjoavat kauniaislaisille eläkeläisille edullisen lounasvaihtoehdon. Tällä hetkellä terveysaseman toiminta on siirretty Villa Bredaan.

Terveysaseman remontti on alkanut ja se jatkuu ainakin kesään asti. Remontti tehdään sisäilman parantamiseksi.

Suurin osa terveysaseman toiminnoista on siirretty Villa Bredaan, jotta korjaukset voidaan tehdä kerralla eikä huone huoneelta, mikä olisi ollut epätarkoituksenmukaista, hidasta, kallista ja epäkäytännöllistä. Kun terveysasema muuttaa takaisin, alkaa Villa Bredan uusiminen.

– Muutto on sujunut hyvin ja kaikille terveysaseman yksiöille on löytynyt väliaikaiset toimitilat Villa Bredasta, sanoo ylilääkäri Pia Höglund.

– Palvelutarjonta jatkuu lähes ennallaan, joskin käytettävissä olevat tilat ovat osittain rajalliset ja edellyttävät vähän sopeuttamista. Laboratorio pystyy palvelemaan ei-kiireellisiä asiakkaita vain ajanvarauksella ja on entistä tärkeämpää, että hoitotarpeen arviointi tehdään päivystysvastaanotossa. Sairaanhoitajamme tapaavat yhä useammin päivystyspotilaat joko yksin tai yhdessä lääkärin kanssa.

Potilaat ohjataan päivystykseen kiireellisissä tapauksissa. Kuten aina, ensin soitetaan takaisinsoittopalveluun puh. 09 878 913 00, sitten päätetään hoitotarpeesta ja oikeasta hoitopaikasta.

– Päivystystoiminnan tehostamiseksi pyrimme saamaan lisää tavanomaisia vastaanottoaikoja, niin että puolikiireelliset tai kiireettömät asiat eivät ohjautuisi päivystysvastaanotolle, sanoo Pia Höglund.

Päivystys Jorvin terveyskeskuspäivystyksessä (Turuntie 150) toimii joka päivä klo 16-8. Kauniaislaiset voivat Haartmanin ja Malmin sairaaloiden terveyskeskuspäivystyksiin, Peijaksen terveyskeskuspäivystykseen tai lastenklinikan päivystykseen (alle 16-vuotiaat).

Fysioterapia on edelleen terveysaseman pohjakerroksessa, sisäänkäynti alapihalta.

Suun terveydenhoito on muuttanut Espoon hammassairaalaan Otaniemessä, arkisin klo 8–15, ajanvaraus puhelimitse 09 506 63 79. Päivystys on Haartmanin sairaalassa arkisin klo 14–21, la-su ja pyhinä klo 8–21, puh. 09 310 499 99.

Laboratorio palvelee Villa Bredassa ainoastaan ajanvarauksella, poikkeuksena INR-potilaat (Marevan) joita palvellaan ilman ajanvarausta. ma-to klo 12.15–13.00 Näytepurkkeja noutavia tai tuovia potilaita palvellaan myös vuoronumerolla.

Kotihoito toimii kuten ennenkin. Rokotuksia annetaan kuten tavallisesti perjantaisin klo 8-10 ilman ajanvarausta Villa Bredassa.

Huom! Terveysaseman molemmat terveydenhoitajat ovat lomalla 22.–26.2.!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *