| KAUPUNKI - STADEN

Kaupungintalokorttelin suunnitelmat nähtävillä

Kaupungintalokorttelin suunnitelmat ovat nähtävillä 21.3.- 8.4. kaupungintalon aulassa. Esillä ovat parhaimmat niistä kaikkiaan 48 ehdotuksesta, jotka osallistuivat kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton SAFAn järjestämään kaupungintalokorttelin suunnittelukilpailuun 2.11.2015 -15.2.2016.

Kuva:  Kekustakokonaisuus. Keskustan kaupunkirakenne laajenee Kauniaistentien eteläpuoleiselle alueelle, mikä viimeistelee kaupungin rakennetun kokonaisuuden. Alueelle suunnitellaan asuntoja 300-400 henkilölle, mutta myös ratkaisuja lähipalveluille, työ- ja liiketiloille sekä kaupungin hallinnolle.

Parhaimmat ehdotukset on valinnut palkintolautakunta, mutta kaikki 48 ehdotusta asemakaavoineen ja perspektiivi- tai näkymäkuvineen ovat nähtävillä os. www.kauniainen.fi/kaupungintalokortteli. Asukkaita kehotetaan tutustumaan ehdotuksiin huolella ja mielellään kommentoimaan niitä joko kaupungintalolla tai kilpailun nettisivulla.

Kilpailun tavoitteena oli ensi sijassa kerätä ideoita asemakaavan muutostyön pohjaksi ja keskusta-alueen jatkokehittämiseksi. Asemakaavan muutostyöt palkittujen kilpailuehdotusten pohjalta alkavat ensi syksynä. Rakentaminen alkaa aikaisintaan2018 ja jatkuu useita vuosia 2020-luvulle asti.

Kilpailu ratkeaa huhtikuussa ja palkintojenjakotilaisuus järjestetään toukokuussa. Tarkat päivämäärät kerrotaan kaupungin nettisivuilla ja Kaunis Granissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *