| KAUPUNKI - STADEN

Planerna för stadshuskvarteret ställs ut

Framtidsplanerna för stadshuskvarteret ställs ut 21.3 – 8.4 i stadshusets aula. Det är de bästa av totalt 48 förslag i den allmänna idétävlingen som staden ordnade i samarbete med Finlands Arkitektförbund SAFA om stadshuskvarteret 2.11.2015–15.2.2016 som nu ställs ut.

Bild:  Stadsstrukturen i centrum ska bindas till området söder om Grankullavägen och fullborda stadens centrum som helhet. Området boendeplaneras för 300-400 personer men inbegriper lösningar för närservice, arbets- och affärslokaler samt stadens förvaltning.

En särskild prisnämnd har valt ut de bästa förslagen, men alla 48 bidrag bestående av en situationsplan och en perspektiv- eller vybild finns till påseende www.grankulla.fi/stadshuskvarteret.

Allmänheten uppmanas studera förslagen noga och gärna kommentera dem antingen i stadshuset eller på tävlingens nätsida. Målet med tävlingen var i första hand att samla idéer som grund för arbetet med ändring av detaljplanen och för den fortsatta utvecklingen av centrumområdet.

De prisbelönta tävlingsförslagen utgör utgångspunkten för arbetet med detaljplaneändringen som börjar i höst. Byggstart blir det tidigast 2018 och byggandet fortsätter flera år framöver under 2020-talet.

Tävlingen avgörs i april och prisutdelningen hålls i maj. Följ med stadens webbplats och Kaunis Grani för exakta datum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *