| KAUPUNKI - STADEN

Tehdään nuorisovaltuustosta kestävä

Aikataulujen pienten venymisten jälkeen nuorisovaltuusto sai vihdoin järjestäydyttyä kokouksessaan 8.2.2016.

Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2016 luottamushenkilöt. Puheenjohtajana jatkaa Binga Tupamäki, ja varapuheenjohtajaksi valittiin Annina Nyström. Neuvottelimme huolellisesti, jotta jokaiselle halukkaalle saataisiin hänen toivomansa lautakuntapaikka. Lopputuloksesta tuli paras mahdollinen.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajana jatkaminen on sekä suuri ilo että vastuu. Ilo siinä mielessä, että viime vuoden työpanostani arvostettiin, ja että nuorisovaltuusto luottaa minuun jatkossakin. Vastuu on aina se vaikeampi osuus. Totta puhuen kannan suurta huolta nuorisovaltuuston tilasta ja tulevaisuudesta. Vuosi takaperin asiat olivat kyllä huonommin, ja porukalla olemme saaneet aikaan hyvän alun. Silti jokin tunne syvällä mielessäni jatkuvasti sanoo, että tämä ei kuitenkaan riitä, koska nuorisovaltuustosta olisi ainesta vaikka mihin. Sama tunne myös väittää, että suurin haaste on vasta edessä, ja että minulla puheenjohtajana on vastuu sen voittamisesta.

Saimme uusia ja innokkaita jäseniä nuorisovaltuustoon, mutta tapa, jolla me saimme heidät, ei ole kestävä. He tulivat koulujen oppilaskuntien kautta ja on pakko myöntää, että heidät on etsimällä etsitty. Se on täysin nuorisovaltuuston vika, koska emme ole saaneet järjestettyä tarpeeksi kiinnostavia vaaleja kauniaislaisille nuorille. Meillä oli liian vähän jäseniä viime vuonna, eikä kenelläkään meistä ollut ylimääräistä aikaa järjestää vaalit, joihin tarvitaan uskomattoman suurta työpanosta. Onneksi nyt suurempikokoisena nuorisovaltuustona me voimme kehittää tavan aktivoida nuoria ja saada heidät kiinnostumaan nuorisovaltuustosta.

Tarvitsemme kiinnostuneiden nuorten lisäksi kestäviä rakenteita, joista olen maininnut aiemminkin. Nuorisovaltuuston on otettava enemmän mallia yhdistyksistä. Kirjapito, talousarvio, toimintakertomukset ja suunnitelmat saattavat kuulostaa tylsistyttäviltä paperitöiltä, mutta ne auttavat hahmottamaan, mitä tulevaisuudessa pitää tehdä. Olen kyllästynyt hieman sotkuiseen ja puolipakotettuun iltapäiväkerhotoimintaan, koska haluan nuorisovaltuuston olevan oikea valtuusto Kauniaisten nuorille.

Olen oppinut viime vuodesta paljon, ja kokeneempana toivon voivani rakentaa entistä edistyksellisempää nuorisovaltuustoa yhdessä sen jäsenten kanssa ja luoda sille sellaiset rakenteet, jotka kestävät vuosia eteenpäin.

Binga Tupamäki
Kauniaisten nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *