| URHEILU - IDROTT

Grani Tennis tog silver i Norpe Tennisliga

Herrarnas Norpe Tennisliga kulminerade i finalen, som spelades för andra gången i rad på FREEDOM FUND arenan den 19. mars 2016 och även finalmotståndaren kom från samma stad som förra året – Tammerfors.

Ettornas kamp var en mycket jämn och spännande match. GTs förstärkningsspelare från Estland, Anton Pavlov, spelade mot före detta proffsspelaren Micke Kontinen. Efter två tie break fortsatte spelarna med ett avgörande tredje set, i vilket Pavlov var starkare med resultatet 10 – 6. I det andra singelspelet testades Patrik Niklas-Salminen på allvar mot tammerforsaren Lauri Kiiski, som är den nyblivna finska mästaren i singelspel. Kiiski lyckades vinna matchen i tre set.

Patrik Niklas-Salminen
Patrik Niklas-Salminen

Efter singelspelen ledde TaTS med 2 – 1 och tillsammans med Tero Vilen i dubbelspel försäkrade Kiiski mästerskapet till TaTS. Således for Veli Paloheimo –vandringspriset och guldmedaljerna i år till Tammerfors.

Verneri Tuomi
Verneri Tuomi

Under säsongen spelade även Jaan Brunken, Verneri Tuomi, Caius Blomqvist och Panu Virtanen för silverlaget.

GTs damlag med Nanette Nylund, Laura Pennanen och Eliisa Lindfors spelade sin första säsong i Tennisligan. Laget nådde en fin femte plats.

Grani Tennis vill tacka alla tittare och supportrar för en utmärkt säsong och vill även påminna att tennisligan och därmed ”Finlands bästa tennis” åter spelas i höst på FREEDOM FUND arenan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *