| URHEILU - IDROTT

Orienteringsnätet snart i Kasabergsskogen 12.4

Det fasta orienteringskontrollnätet är snart igen på plats i Kasabergets skog. Fasta nätet består av 15 kontroller som finns på plats från och med lördagen 17.4 t.o.m. 23.10.

Kontrollnätet har tryckts på kartan KASAVUORI – KASABERGET, i skalan 1:7500. Kartan kan köpas från simhallskassan från och med lördag 17.4 för 3 euro. Till kartan hör en förteckning över definitioner på kontrollpunkterna.

MOBO-suunnistuksesta kerrotaan tarkemmin Kaunis Granin toukokuussa. Mer om MOBO i KaunisGranis maj.
Mer om MOBO i KaunisGranis maj.

Som nyhet i år kommer det i maj till Kasaberget en mobil orienteringsbana, MOBO. För att komma åt banan laddar du ner en gratis app, MOBO, varefter du gratis laddar ner den karta du vill orientera på. Då MOBO är nerladdad kan du orientera både i närskogarna och utomlands. Stämplingen av kontrollerna sker genom avläsning av QR-koden som finns på kontrollpunkten. Mer om MOBO i KaunisGranis maj nummer.

Arrangörerna hoppas, att de som rör sig i terrängen följer både allemansrättens förpliktelser och rättigheter. Kom ihåg att det är absolut förbjudet att beträda gårdsplaner och åkermark (oberoende av bruksläget).

Orienteringsföreningen OK77 svarar för planering, utsättning och underhåll av fasta nätet.
Mer information

Rafaela von Frenckell (vas) och Antonia Holmberg (oik) Sibbo Vargar – yhdistyksestä. Rafaela von Frenckell (tv) och Antonia Holmberg (th) från Sibbo Vargar.
Rafaela von Frenckell (tv) och Antonia Holmberg (th) från Sibbo Vargar.

IlmoitusOrienteringskurs för barn på tisdagar 12.4-31.5 (8 gånger)

Om du tror att orientering kan vara en hobby för dig så anmäl dig till vårens nybörjarkurs i orientering.

Kursen arrangeras på tisdagar med start tisdag 12.4 kl. 18 vid ‘Olarin koulu’. Kursen hålls på olika platser, huvudsakligen inom Esbo/Grankulla området. Kursen riktar sig främst till 10-14-åringar och arrangeras på både svenska och finska. Kursavgiften är 40 euro (med licens och försäkring 55 euro) och föräldrarna får delta gratis.

Anmälan och frågor riktas till Sofie von Frenckell (sofie.von.frenckell@kolumbus.fi eller 0400 368 118). För mer information på svenska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *