| KAUPUNKI - STADEN

R-kioski hoitaa pian postin Kauniaisissa

Kauniaisten postikonttori sulkee ovensa perjantaina. Maanantaista klo 10 lähtien postipalvelut hoitaa R-kioski Kauppakeskus Granissa.

Kauppias Mari Hinkkanen on valmis uusiin haasteisiin, Postin kouluttamana.

– Asiakkaat ovat jo yrittäneet tuoda meille paketteja, vaikka postipalvelut eivät vielä ole edes siirtyneet meille!

– Meiltä voi ostaa pienen lahjan, paketoida sen täällä lahjapaperiin ja lähettää matkaan. Käytännöllistä ja nopeaa.

– Myymme tietenkin myös kirjepaperit ja postimerkit. Täällä voi myös käyttää tilaisuuden hyväkseen ja juoda tosi hyvää kahviamme, kehottaa Hinkkanen.

Varastotila, joka on yhtä suuri kuin koko myymälätila, on niitä lähetyksiä varten, jotka odottavat asiakkaiden noutoa tai Posti hakua.

IlmoitusPostin pakettiauto käy hakemassa kaikki lähetykset R-kioskilta joka arkipäivä klo 17. Viikonloppuna postia ei haeta, joten kirjeet, jotka tuodaan perjantain klo 17 jälkeen, odottavat maanantaihin klo 17 asti matkatakseen edelleen.

R-kioski osoitteessa Kauniaistentie 7 hoitaa postilähetykset maanantaista 18.4. klo 10 lähtien. R-kioski palvelee kaikissa asioissa arkisin klo 7–21.30, lauantaisin klo 8–21.30 ja sunnuntaisin klo 9–21.30. Postin pakettiautomaatti palvelee myös S-market pohjoisessa osoitteessa Asematie 1. R-kioski osoitteessa Kauniaistentie 7 hoitaa postilähetykset maanantaista 18.4. klo 10 lähtien. R-kioski palvelee kaikissa asioissa arkisin klo 7–21.30, lauantaisin klo 8–21.30 ja sunnuntaisin klo 9–21.30. Postin pakettiautomaatti palvelee myös S-market pohjoisessa osoitteessa Asematie 1.

Yhden aikakauden loppu

Tunnelma on aivan toisenlainen kun valokuvaaja Jyri Laitisen kanssa nousemme postikonttorin tiloihin.

Monet hyllyt ammottavat tyhjinä ja pääsiäiskortit, jotka vielä ovat rivissä oikeanpuoleisella pitkällä seinustalla, kertovat menneestä ajasta jolloin ihmiset vielä lähettivät toisilleen runsain mitoin kortteja ja kirjeitä.

Herra, joka haluaa tulla kutsutuksi ”uskolliseksi asiakkaaksi”, ostaa postimerkkejä ja kehuu ystävällistä ja osaavaa palvelua, jota hän vuosien kuluessa on saanut Marianna Niemeltä ja Benita Oksaselta – jotka molemmat ovat palvelleet myös ruotsiksi.

Uskomattoman hienoja asiakkaita

Niemi ja Oksanen sanovat olevansa surullisia mutta kiitollisia siitä, että ovat saaneet työskennellä vuosien kuluessa niin monen uskomattoman hienon asiakkaan kanssa Kauniaisissa.

– Monet ovat tulleet ja kiittäneet kyynelsilmin uskollisesta palvelusta, kertoo Oksanen. Samalla he ovat olleet huolissaan siitä, miten palvelut tulevaisuudessa hoidetaan.

– Paljon asiatietoa tarvitaan. Meillä on ollut suuri vastuu ja iso osa työajastamme on mennyt erilaisten epäselvyyksien hoitamiseen, sanoo Niemi.

He ovat kumpikin yli 60-vuotiaita ja olisivat siirtyneet eläkkeelle 63-vuotiaina.

Sen sijaan heidät irtisanottiin yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen, jotka järjestettiin viime keväänä. He olisivat saaneet mahdollisuuden ottaa vastaan nelituntisen päivittäisen päivystystyön ja sijaistaa tarvittaessa. Molemmat sanoivat kiitos ei ja nauravat hieman ironisesti, että heistä tulee nyt ”kotirouvia”.

IlmoitusSurullista mutta ajan henki

Asiakkaat, joita tapaamme postin ulkopuolella ja alapuolella R-kioskissa, toivottavat työntekijöille hyvää jatkoa.

– Tietysti on tämä surullista erityisesti sen takia että postin rouvat ovat olleet niin uskomattoman ystävällisiä ja avuliaita. Mitä heille nyt tapahtuu? Varsinaiset postipalvelut hoituvat varmasti hyvin ja R-kioskin aukioloajat ovat ylivoimaiset postikonttoriin verrattuna, sanoo 83-vuotias Pirkko Koivisto.

– Se, että postipalvelut siirtyvät muille toimijoille kuten R-kioskeihin on normaalia kehitystä, sanoo Jussi Partanen, joka on ostanut kevätjäätelön R-kioskilta. Vaunuissa nukkuu hänen kolmen kuukauden ikäinen poikansa Johannes. Partanen on opiskeluaikanaan itse tehnyt töitä postinkantajana.

– En kuitenkaan ole nostalginen. Tällainen on ajan henki. Se, millä tulee olemaan merkitystä tulevaisuudessa, on kuka hoitaa verkkokaupan, se on tärkeää.

Postin hyllyt ammottivat tyhjinä viikkoa ennen sulkemispäivää kun uusia tavaroita ei enää tilattu. Postin hyllyt ammottivat tyhjinä viikkoa ennen sulkemispäivää kun uusia tavaroita ei enää tilattu.

Missä äänestetään ennakkoon?

Postikonttorin sulkemisen myötä tulee Kauniaisissa myös se paikka jossa äänestetään ennakkoon yleisissä vaaleissa muuttumaan, eikä se siis automaattisesti siirry R-kioskiin.

Kaupunginhallitus päättää aina erikseen kaikissa vaaleissa missä ennakkoäänestys järjestetään.

– Riippumatta siitä missä ennakkoäänestys tapahtuu, tulee Kauniaisissa jatkossakin olemaan mahdollisuus äänestää paikassa johon kaikkien on helppo päästä ja joka on auki joka päivä, vakuuttaa kaupunginlakimies, keskusvaalilautakunnan sihteeri Lena Filipsson-Korento.

– Palvelutaso ei siis muutu, hän sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *