| KAUPUNKI - STADEN

Kenkäkauppa Kenkä-Tapio on palannut

Jos tarvitsee uudet kengät kesäksi niin voi iloita siitä, että Kenkä-Tapio on palannut kylään 19 Tapiola-vuoden jälkeen.

– Meillä on oli myymälä sekä täällä että Tapiolassa 1966-88, kertoo Viivi Teirisalo.

Puoliso Lauri Teirisalo lisää, että myymälä sijaitsi vanhassa KOP:n talossa ja että pankki halusi laajentaa.

– Sellaista se oli siihen aikaan. Pankit halusivat laajentaa ja pankki piti olla mieluiten joka kadunpätkällä ja mielellään molemmilla puolilla, hän päästelee.

Lämmin vastaanotto

Yrittäjäpariskunta halusi palata Kauniaisiin kun Tapiolan kiinteistöllä oli edessä remontti ja Kauniaisissa oli tarjolla sopiva 90 neliömetrin myymälätila, Tapiolassa neliöitä oli 50.

– Vastaanotto täällä on ollut erittäin lämmin, kertoo Lauri Teirisalo. Ihan niin kuin oli silloin kun avasimme Tapiolassa 1960-luvulla, jolloin yksi bussi ajoi aamulla Helsinkiin ja toinen tuli illalla takaisin. Kaikki ovat olleet iloisia että kylään tulee lisää yrittäjiä, toteaa nokkelasanainen omistaja.

– Eräs asiakas sanoi niin hauskasti että ´hienoa, te sitten armahditte meidät lopulta´, puutuu Viivi-rouva puheeseen.

Mukavat kävelykengät

Sitten hän keskittyy Anna Malmlundiin, joka haluaa ostaa ”maailman parhaat Ara-kävelykengät”.

– Ostin sellaiset viime kesäksi ja tarvitsen nyt uudet samanlaiset kun ne ovat olleet niin mukavat.

Kauniaislainen Malmlund iloitsee koko sydämestään, että hänen kantakauppansa on palannut Kauniaisiin.

– Olen ollut uskollinen asiakas Tapiolassa ja olin saada halvauksen ja paniikkikohtauksen viime lauantaina kun en enää löytänytkään Kenkä-Tapiota.

Entä valikoima, millaisia jalkineita myymälässä on?

– Myymme hyvälaatuisia kenkiä jotka sopivat niin miesten kuin naisten jalkaan. Lastenkenkiä meillä ei enää viiteen vuoteen ole ollut, kertoo Lauri Teirisalo.

– Valitsemme itse mitä kenkiä otamme myyntiin, niiden pitää sopia suomalaiseen jalkaan, emmekä ota ohjeita suurilta ketjuilta. Olemme aika perinteisiä ja hinnat ovat laatua ajatellen kohtuulliset.

Kevään malleja

Kevään ja kesän malleja alkaa vähitellen ilmaantua Kenkä-Tapion valikoimiin. Hyllyillä on jo runsaasti hyvännäköisiä, jalkaystävällisiä sandaaleja, siroja juhlakenkiä ja reiluja kävelykenkiä.

– Myymme paljon Pertti Palmrothin vanhimman pojan Teron elegantteja malleja. Hän käy luonamme usein ja seuraa tarkasti mikä menee kaupaksi Kauniaisissa voidakseen koko ajan täyttää hyllyään, sanoo Viivi Teirisalo.

Hän on harmissaan siitä, että ”remppaäijät” Tapiolassa ovat repineet pois tekstit joissa kerrotaan että Kenkä-Tapio on nykyään Kauniaisissa.

– Miten ihmiset nyt tietävät että me olemme täällä? Hyvä että paikallislehti nyt kertoo, että me olemme palanneet ja että palvelutarjonta keskustassa on taas tullut pikkusen paremmaksi.

Kenkä-Tapio Tunnelitie 6, puh.09 463671
Aukioloajat Arkisin klo 10–18, lauantaisin klo 10–14
Kesällä mahdollisesti suljettu lauantaisin, riippuen asiakasmäärästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *