| - AKTUELLT

Skobutiken Kenkä-Tapio har återvänt

Behöver man nya skor till sommaren kan man glädja sig åt att Kenkä-Tapio har återvänt till byn efter 19 år i Hagalund.

– Vi hade butik både här och i Hagalund 1966-88, berättar Viivi Teirisalo.

Maken Lauri Teirisalo tillägger att butikslokalen fanns i det gamla KOP-huset och banken vill utvidga.

– Så var det på den tiden. Bankerna vill utvidga och det skulle helst finnas en bank på varje gatstump och gärna på båda sidorna, lägger han ut texten.

Varmt välkomnande

Företagarparet ville återvända till Grankulla då fastigheten i Hagalund stod inför reparationer och Grankulla kunde erbjuda en lämplig 90 kvadratmeters butikslokal mot för få 50 kvadrat i Hagalund.

– Mottagandet här har varit mycket varmt, berättar Lauri Terisalo. Precis som det var när vi öppnade i Hagalund på 1960-talet, då en buss åkte in till Helsingfors på morgonen och en annan kom tillbaka på kvällen. Alla har varit glada att det kommer fler företagare till byn, konstaterar den munviga ägaren.

– En kund sade så roligt att ’skönt, ni förbarmade er till slut över oss’, inflikar frun Viivi.

Sköna promenadskor

Sedan pysslar hon om Anna Malmlund som vill köpa ”världens bästa Ara-promenadskor”.

– Jag köpte likadana till förra sommaren och behövde nu nya för de har varit så sköna.

Grankullabon Malmlund är själaglad för att hennes stambutik återvänt till Grankulla.

– Jag har varit en trogen kund i Hagalund och tänkte få både slag och panikattack förra lördagen när jag inte hittade Kenkä Tapio mer.

Utbudet då, vad för slags skodon finns i butiken?

– Vi säljer skor av god kvalitet som passar fötterna på både män och kvinnor. Barnskor har vi sedan 5 år inte längre, berättar Lauri Terisalo.

– Vi väljer själva vilka skor vi tar in enligt vad som passar den finska foten, och tar inte order av de stora kedjorna. Vi är ganska traditionella och priserna är måttliga med tanke på kvalitén.

Vårens modeller

Vårens och sommarens modeller börjar så sakteligen dyka upp i Kenkä-Tapios utbud. I hyllorna finns redan gott om snygga, fotvänliga sandaler, sirligare festskor och rejäla promenadkängor.

– Vi säljer mycket av Pertti Palmroths äldsta son Teros eleganta modeller. Han besöker oss ofta och håller noga koll över vad som går åt i Grankulla för att hela tiden kunna fylla på sin hylla, säger Viivi Teirisalo.

Hon är upprörd för att ”remppagubbarna” i Hagalund har rivit bort texterna som upplyser om att Kenkä-Tapio finns i Grankulla dessa dagar.

– Hur ska folk veta att vi är här? Bra att lokalbladet nu upplyser om att vi har återvänt och att serviceutbudet i centrum igen har blivit snäppet bättre.

Kenkä-Tapio Tunnelvägen 6, tfn. 09 463671
Öppethållningstider Vardagar 10–18, lördag 10–14

På sommaren eventuellt lördagsstäng, beror på kundmängden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *