| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Prylar i återanvändning 28.5

Granibornas gemensamma loppmarknad ordnas nu för tredje gången på den nationella städdagen, alltså lördagen den 28.5. Prylarna byter ägare på stadshusets parkeringsplats kl. 10–14.

Nationell städdag firar vi i Finland på våren och hösten. Då kan vem som helst ställa upp ett loppisstånd nästan var som helst.

Förra våren fick de två fixarkvinnorna Terhi Viitaniemi och Heli Norokorpi idéen om ett gemensamt lopptorg. Då samlades en handfull försäljare, men på hösten var de redan ett

fyrtiotal. Den dagen var det fint väder, stämningen var munter och såväl försäljare som köpare var i huvudsak nöjda.

En del försäljare lät köparen själv bestämma priset. ”Då uppstår de bästa affärerna och man behöver inte föra hem prylarna igen”, konstaterade en försäljare. En annan berättade att alla osålda grejer doneras till flyktinghjälpen. Ges bort gratis – skyltar syntes också här och där. Var och en gör också nu som de önskar.

Evenemanget har också den här gången lov från Grankulla stad och samma regler gäller: försäljningsplatserna uppförs på asfalten, inte på gräsmattan och så städar man efter sig. Följer vi de här reglerna får vi säkert lov också i fortsättningen.

Välkommen med att sälja och köpa!

Tiina Eloranta från Lojo sålde yllesockor på förra loppiset.
Tiina Eloranta från Lojo sålde yllesockor på förra loppiset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *