| KOULUT - SKOLAN

Tiukkoja kysymyksiä kansanedustajille

Joka toinen vuosi järjestettävä Nuorten parlamentti kokoontui 15.4. Pikkuparlamentin tiloissa.

Tällä kerralla tapahtumaan osallistui kolme Kasavuoren koulun oppilasta: Elna Kanerva, Tommi Malmelin ja Onerva Tuominen. Heidät valittiin oppilasparlamentin yhdeksännen vuosiluokan edustajista, kaksi oppilasedustajiksi ja yksi toimittajaoppilaaksi.

Päivä alkoi varhain aamulla kun koululaiset virtasivat Pikkuparlamentin ovista sisään. Ensimmäisenä ohjelmassa oli aamiaisen vuoro, joka menikin juoksevien asioiden hoitoon. Toimittajaoppilaiden osalta päivässä seuraavaksi koitti nuorten kansanedustajien paneelikeskustelu, johon osallistuivat Ozan Yanar, Katri Kulmuni, Li Anderson ja Simon Elo. Nuoret esittivät tiukkoja kysymyksiä panelisteille aiheista laidasta laitaan.

Samalla oppilasedustajat valmistautuivat Nuorten parlamentin täysistuntoon, mikä alkoi miltei heti paneelikeskustelun loputtua. Istunnossa edustajat niin ikään esittivät teräviä kysymyksiä hallituksen toimista kuten myös pakolaiskriisin hallinnasta ja valtion turvallisuuden ylläpidosta.

Istunnon osana äänestettiin leikkimielisesti siitä, tulisiko tupakan myynti täysin kieltää sekä kesälomien siirtämisestä myöhemmäksi. Yllättäen kumpaakin ehdotusta kannatettiin, minkä hallitus kertoi tulleen yllätyksenä.

Loppupäivästä haastateltiin kansanedustajia. Heiltä tiedusteltiin mielipiteitä hallituksen toimista; koulutusleikkauksista, pakolaiskriisistä ja muista ajankohtaisista aiheista.

Iltapäivällä osanottajat kaikkosivat koteihinsa mielenkiintoista kokemusta rikkaampina. Pitkän päivän päätteeksi nuoret poistuivat tyytyväisinä Pikkuparlamentin rakennuksesta.

Tapahtuman jälkeen monille politiikka lienee muuttunut konkreettisemmaksi.

Köyhyyden monet kasvot

Kasavuoren koululaiset Tansaniassa

Oppilaat mukana päätöksenteossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *