| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Sommarlektyr från bibban

Biblioteket har massvis med bra böcker som lämpar sig för såväl regniga dagar som för stugbryggan, hängmattan eller tältet. Här några plock av bibliotekets personal.

Vuxenböcker

 

Jonkman, Linus
Själv – kraften i egentid

Uppföljaren till succéboken Introvert. Linus Jonkman gräver sig nu ännu djupare ner i det mänskliga behovet av att få vara för sig själv. Det är en plattform för dagdrömmar, grubblerier, kreativitet, och analys. En bok att läsa för sig själv i hängmattan.

 

Olofsson, Elin
Gånglåt

Den kända sångerskan och låtskrivaren Sonia “Salida” Sallström åker till sin gamla släktgård i Gärningsberg i Jämtland för att skriva sin självbiografi. Hon är inte ensam – på gården vimlar av människor med sin egen agenda. Det blir en sommar av lust och olust, långt borta från storstadens puls.

 

Pascalidou, Alexandra
Taxi

Taxichaufförer skär genom samhället i sina bilar. De har blicken i backspegeln och örat mot asfalten. De kör oss till bröllop och begravningar, till akuten eller till älskaren mitt i natten. Kända medieprofilen Alexandra Pascalidou har skrivit en spännande bok med taxichaufförernas historier.

 

Strandberg, Mats
Färjan

I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Mats Strandberg har tidigare skrivit populära ungdomsböcker och kommer nu med en skräckroman för vuxna.

 

Barnböcker

 

Mendel-Hartvig, Åsa

Siri flyttar till landet

Siri skall flytta ut på landet tillsammans med sin mamma, pappa och storasyster Rosa. Det tråkiga är att hon måste ta avsked av sin vän Ville, men livet på landet är fullt av nya upplevelser. Här finns Eivor och Runes gård där man kan köpa ägg och titta på kor, och i granhäcken på gården kan man bygga en koja. Det finns en sjö med grönt vatten där det inte går att bada, men i stället kan Siri bada i ett jättestort badkar med lejontassar. En underbar högläsningsbok som skildrar vardagen på ett fint sätt och med härliga bilder av Cara Knuutinen.

 

Morpurgo, Michael

Min vän Skuggan

9-12 år. Aman växer upp i Afghanistan, ett land som rasat samman efter decennier av krig. När allt känns hopplöst och han behöver en vän som mest dyker en utmärglad hund upp utanför grottan där han bor. Aman tar hand om hunden och hon blir en trogen vän som följer Aman som en skugga. Så hon får heta just det, Skuggan. Samtidigt blir livet farligare för var dag som går. Till sist flyr Aman och hans mamma, med målet att nå England där en släkting bor. Men hur långt kan Skuggan följa dem? Och finns tryggheten verkligen i England?

 

Wieslander, Jujja

Mamma Mu firar Kråkan

Har du märkt att Mamma Mu nu också finns i serieformat? Mamma Mu firar Kråkan är den första serieboken om Mamma Mu och Kråkan. Vi får bland annat se hur det gick till när vännerna träffades för allra första gången, på Kråkans födelsedag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *