| KOULUT - SKOLAN

Ettorna i huvudstadsregionen får en bokgåva på hösten

Ettorna i huvudstadsregionen får en bokgåva på hösten. Tillsammans vill biblioteken och B. Wahlströms inspirera barnen till att börja läsa och använda biblioteket.

I höst får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda en bok i present. Boken, Hundtjuven av Suzanne Mortensen, är en gåva från Helmet-biblioteken och B. Wahlströms förlag.

De nya ettorna får i början av hösten via skolan ett inbjudningskort till biblioteket. Kortet kan de sedan visa upp på biblioteket och få boken i utbyte. I samma veva kan man passa på att skaffa barnet ett eget bibliotekskort.

Lättläst versalbok för nybörjare. Årets bok är ett lagom spännande lättläst äventyr med versaler, för barn som just knäckt läskoden. Boken har illustrationer, enkla meningar och en handling som är lätt att hänga med i. Hundtjuven är den första boken om detektiverna Tim och Tove.

Ettorna i de finska skolorna får boken Reuhurinteen alakoulu av Tuula Kallioniemi. Dessutom får alla språkbadsskolor i trakten var sitt bokpaket till skolbiblioteket med tio exemplar av den svenska boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *