| URHEILU - IDROTT

Granitytöt mukana voitokkaassa espoolaisseurassa

03–syntyneitten espoolaisten, kauniaislaisten ja kirkkonummelaisten tyttöjen joukkue EBK Tiikerit osallistui 35. Dana Cup – jalkapalloturnaukseen ja voitti ikäluokkansa mestaruuden. Turnaus pelattiin 25.–30.7. Jyllandin Hjörringissä Tanskassa.

Ikäluokassa F03 pelasi kaikkiaan 44 joukkuetta, suurin osa oli Norjasta, muut joukkueet olivat Tanskasta, Ruotsista, Suomesta, Saksasta, Isosta-Britanniasta, Sveitsistä, Slovakiasta, Islannista ja USA:sta.

EKB pelasi voitto mielessään kuusi kovaa ottelua ihanalla asenteella ja hienolla yhteispelillä ja voitti kaikki maalierolla 17-1. Loppuottelu, joka alkoi Suomen ja Tanskan joukkueiden sisäänmarssilla kansallislipuin ja -lauluin, pelattiin Fortuna Hjörringin stadionilla, koska loppuottelun vastajoukkue oli paikallinen Fortuna Hjörring, viime vuoden voittaja.

Ottelu streamattiin, joten fanit kotona voivat katsoa sitä reaaliajassa. Ensimmäinen puoliaika oli EKB-tyttöjen osalta hermostunutta peliä ja sen päättyessä oli joukkue häviöllä 0-2. Joukkueen valmentaja Jyrki Kalmari takoi joukkueeseen voitontahtoa toiselle puoliajalle ja kun tytöt tulivat kentälle heillä oli uskomaton taisteluhenki. Oli vain ajankysymys milloin kuittaus tapahtuisi. Kahdeksan minuuttia ennen peliajan päättymistä oli vihdoin maalin aika ja tilanne 1-2. Joukkueen painostus jatkui, ja se sai tasoitusmaalin kun peliaikaa oli jäljellä enää kolme minuuttia. Sitten pelattiin 2 x 5 minuutin jatkoaika voittajan selvittämiseksi. Nyt espoolaistytöt olivat selvästi parempia kuin vastustaja ja suomalainen kannustajajoukko sai nauttia vielä kahdesta kauniista maalista. Kun ottelu puhallettiin päättyneeksi, ei ollut epäilystäkään siitä, kumpi joukkue oli ansainnut voiton 4-2. Joukkue on nyt yksi niistä harvoista suomalaisjoukkueista jotka ovat onnistuneet voittamaan Dana Cupin!

Joukkueella on huolimatta tyttöjen vähäisestä iästä jo vaikuttava meriittilista:
Stadi Cupin voitto 3 kertaa, Hesa Cupin voitto 2 kertaa, Örebro Cupin voitto kerran, samoin kuin Masto Cupin, Hippo Cupin ja kymmenisen muun turnauksen. Joukkue voitti keväällä Uudenmaan aluemestaruuden ja pääsi sarjaan jota pelataan elokuusta alkaen Etelä- ja Länsi-Suomen parhaitten joukkueiden välillä.

Joukkueen pitkän tähtäimen tavoite on pelata kahden vuoden kuluttua ensimmäisestä virallisesta Suomen mestaruudesta. Turnaus on saanut nimensä Suomen tähän asti parhaan naisjalkapalloilijan, Laura Kalmarin mukaan. Hän on myös joukkueen ”kummitäti” joka osallistuu silloin tällöin joukkueen harjoituksiin ja on tietenkin suuri esikuva tytöille.

Jättimäinen junioriturnaus
Turnaus on kolmanneksi suurin junioriturnaus maailmassa, tänä vuonna mukana oli yli 1000 joukkuetta 45 maasta.

Turnaus vetää yli 30 000 ihmistä Hjörringiin ja sen ympäristöön ja kaikki ottelut pelataan luonnonnurmella yli 100 kentällä. Järjestelyt ovat todella ammattimaiset ja jalkapallo on kaikkialla katukuvassa.

Turnaus alkaa seremonialla jossa eri joukkueet kaikkialta maailmasta marssivat Fortuna Hjörringin stadionille kansallislippujensa kanssa, aivan samoin kuin Olympialaisissa. Juhlallista ja uskomattoman innostavaa tytöille jotka saivat näkyvyyttä alkuseremoniasta tehdyllä videolla sekä paikallislehdistössä seuraavana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *