| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kesko astuu kehiin alkuvuonna 2018

Tapaamme kaksi tyytyväistä miestä. Keskustan konttoritalo on purettu ja rakennuslautakunnan päätöksen jälkeinen valitusaika on menossa umpeen ilman valituksia. Kiinteistö Granin kauppakeskuksen laajennus voi vihdoin alkaa ja Kesko saa kauan kaipaamansa liiketilan.

– Onhan tämä tärkeää! On ollut harmillinen tilanne, ettei suutarin lapsella ole kenkiä, toteaa Keskon pääkaupunkiseudun granilainen aluejohtaja Antti Palomäki.

Tapaamme Palomäen vanhan konttoritalon ja kauppakeskuksen välisellä parkkipaikalla. Palomäki osoittaa myhäillen sormella, minne pääsisäänkäynti tulee ja levittää käsiään osoittaen, miten kaupan 1 800 neliötä jakaantuvat aukiolle, jonka nyt täyttävät autojen rivit. Hän pitää hyvänä, että kauppakeskus muuntuu moderniksi.

– Lämmin sisäkäytävä ja keskus, jossa voi viihtyä, on tätä päivää. Kauppojen edessä on noin 100 pysäköintipaikkaa ja kattojen päällä 130 lisää, sen pitäisi toimia.

– Toivon, että kaupunki laittaa tunnin pysäköintirajoituksen kauppakeskuksen p-alueelle.

On kulunut monta vuotta siitä, kun K-kauppa joutui lopettamaan Tunnelitien tiloissa. Rakennus purettiin ja tilalle rakennettiin asuintaloja, joissa on pienempiä liiketiloja. Ne ovat sopineet pienyrittäjille, kuten Café Finessen ja Lara’s Secret & Mardi Fashion.

– Tätä on kyllä odotettu ja asiakaspalautetta siitä, ettei omaa liikettä ole Kauniaisissa, on tullut paljon. Kunhan nyt saadaan rakennus pystyyn, niin homma lähtee heti pyörimään. Kokemusta riittää!

– Harmillisesti olosuhteet olivat vuosia sellaiset, että tarvittiin omistajan vaihdos kauppakeskuksessa ennen kuin päästiin yhteisymmärrykseen siitä, miten haettiin kaavapoikkeamaa.

VVT valmis aloittamaan

– Julkaisemme tiedot pääurakoitsijasta kun valitusaika on mennyt umpeen 7.10. ja aloitamme työt vielä lokakuussa, sanoo VVT Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Jukka Lehtola.

Lehtolan mukaan torialue poistuu käytöstä ja aidataan työmaa-alueeksi. Paalutus- ja maanrakennusyöt alkavat, kun työmaatukikohta on perustettu.

– Tavoitteena on, että laajennus olisi valmis vuoden 2018 alussa. Teemme samalla muutostyöt kivijalkamyymälöihin vanhassa kauppakeskuksessa.

VVT:n Lehtola toteaa, että pysäköinti tulee olemaan rakennusajan hankalampaa. Hän pahoittelee myös, että pahimmassa tapauksessa Promenadin pienyrittäjien toiminta keskeytyy.

– Myönteistä on, että lopputulos tulee olemaan heidän kannaltaan toimivampi. Kauppakeskuksen asiakasmäärän lisääntyminen on myös jokaiselle hyödyksi. Täytyy pitää lopputulos mielessä: suojattu galleriakäytävä, isompi kokonaisuus ja lämmin tila vanhan ja uuden välillä!

Lehtola ja Palomäki kiittävät kaupungin johtoa hyvästä yhteisymmärryksestä varsinkin neuvottelujen loppusuoralla.

– Kaikki ovat huojentuneita ja iloisia siitä, että palat nyt ovat loksahtaneet paikoilleen, toteavat yhteistyökumppanit.

Pienyrittäjät etsivät väliaikaisratkaisuja

Promenadin pienyrittäjät iloitsevat toki siitä, että kauppakeskus saadaan moderniksi ja isommaksi. Mutta he joutuvat hankalaan välikäteen arvioidun neljäntoista kuukauden rakentamisen aikana.

Torille avautuville pienmyymälöille neuvotellaan kuumeisesti korvaavat tilat rakennustöiden ajaksi. Vaikuttaa siltä, että MOMS ja Ihana Kukkanen voivat jatkaa omissa tiloissaan. Muille vaihtoehdot ovat: siirtyäkö väliaikaisesti yläkertaan, avataanko ovi S-marketin sisätiloista, ottaako pakollinen time-out vai siirtyä muualle?

Useimmat Kaunis Granin jututtamista yrittäjistä ovat jäämässä Graniin, mutta kaikki ovat huolissaan rakentamisen aiheuttamista yli vuoden häiriöistä. Jotkut ovat äskettäin investoineet uusiin, laajempiin tiloihin ja edessä olevien parkkipaikkojen puute, meluisa työmaa ja vapaan kävelytilan poistuminen huolestuttavat.

Asuinrakennuksen lupa haetaan vielä syyskuussa

Bonavan yksikönjohtaja Jyri Raunio kertoo, että myös Tribuunin eli keskustan viimeisen asuinrakennuksen kanssa edetään.

– Ennakkomarkkinointi on hyvässä vauhdissa ja jätämme rakennuslupa-anomuksen lähipäivinä. Uskomme voivamme aloittaa varsinaisen rakentamisen vielä tämän vuoden puolella.

Raunion mukaan Tribuunin asuinrakennus voidaan ongelmitta rakentaa rinnakkain kauppakeskuksen lisäosan kanssa.

– Ne ovat kaksi ihan erillistä rakennusta ja projektia.

One thought on “Kesko astuu kehiin alkuvuonna 2018

 1. Kauppakeskus Granin lisärakentaminen on
  johtamassa promenadin yrittäjien
  liikkeiden sulkemiseen 8-10 kuukaudeksi maaliskuusta lukien ja suuriin
  taloudellisiin menetyksiin yrittäjille. Lähetin 04.10.2016 alla näytetyn
  kuntalaisaloitteen, jolla vaadin kaupunkia tekemään kaikkensa liikeyrittäjille
  tulevien menetysten minimoimiseksi. Aloitteen allekirjoitti neljä yrittäjää
  sekä Kauniaisten Yrittäjät ry. Kaupungilla on mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan,
  ja kuntalaisaloite on pakko käsitellä, joten sillä toivoisin olevan
  positiivinen vaikutus. Lisää infoa löytyy http://www.prograni.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *