| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Stadio Gallery kaksi yhdessä

Torin laidalla, vastapäätä kauppakeskusta on aloittanut toimintansa iloinen väripilkku, Stadio Gallery -taidegalleria, jonka yhteydessä toimii mainostoimisto. Siellä työskentelevät AD ja galleristi Tuuli Drechsler sekä mainonnan suunnittelija Markku Siivinen.

Miksi päätitte avata liikkeen Graniin?
Mainostoimisto Stadio toimi aiemmin Helsingissä Olympiastadionilla. Vuoden 2016 alussa meidän oli muutettava pois Stadikan remontin alta ja Kauniainen tuntui hyvältä ratkaisulta. Tuuli asuu ja on lähes aina asunut Granissa, Markku lähellä.

Moni käytännön seikka johti valintaan, mutta Kauniaisten vireys ja fiksut, ostovoimaiset asukkaat vaikuttivat myös päätökseen. Ostamassamme liiketilassa saimme tilaisuuden laajentaa toimintaamme taiteen pariin ja perustimme mainostoimistomme yhteyteen taidegallerian.

Mottomme on, että emme tee taidetta, mutta teemme työmme taiteen keskellä.

Grani on vastannut odotuksiimme täydellisesti. Se on parempi vaihtoehto kuin ruuhkainen Helsingin keskusta.

Mikä on työnjakonne?
Tuuli vastaa galleriatoiminnasta ja yhteyksistä taiteilijoihin, ja yhdessä pyöritämme mainostoimistoa.

Miten teidät on otettu vastaan?
Yllättävän hyvin! Vieraamme ovat kiittäneet meitä siitä, että tuomme osaltamme kulttuuria kaupunkiin. Tähän mennessä myös kaikki galleriamme taiteilijat ovat saaneet positiivista palautetta ja ja heidän töitään on mennyt kaupaksi.

Haluamme olla Kauniaisten oma lähitaidegalleria, jonne on helppo ja mukava tulla vaikka vain katselemaan ja juomaan kuppi kahvia.

Suurin osa vieraistamme kertoo vasta kuulleensa meistä, joten meidän on panostettava myös markkinointiimme. Ensimmäisen varsinaisen kampanjan toteutimme elokuussa yhteistyössä GrIFK Alpinen junioreiden kanssa ja Kauniaisissa jaettiin 2 000 näyttelyesitettä ja mainosflyeria.

Galleriastamme voi edelleen ostaa Matti Heiskasen numeroitua ja taiteilijan signeraamaa grafiikkavedosta Grani- backen (50 €/kpl), jonka hinnasta puolet menee junnujen toiminnan tukemiseen.

Kuulin, että näytteilleasettajia on jonoksi asti?
Kyllä on, ja se johtuu varmaan siitä, että me molemmat olemme kiinnostuneita taiteesta ja konseptimme tarjoaa taiteilijoille riskittömän vaihtoehdon.

Emme veloita taiteilijoilta näyttelytilasta tai muista kuluista, vaan hoidamme markkinoinnin ja avajaiset järjestelyineen maksutta. Oman palkkiomme saamme myydyistä teoksista sovitun provision mukaisesti.

Vaikka näyttelyajat ovat hyvin buukattu, etsimme jatkuvasti uusia kiinnostavia kykyjä. Olemme tyylilajista riippumatta aina kiinnostuneita hyvästä taiteesta ja sellaista haluamme tarjota asiakkaillemme.

Lisäksi liikkeessämme on vaihtuvasisältöinen “myyntiteline”, johon kokoamme eri taiteilijoiden teoksia. Vaikka näyttelyn teokset eivät innostaisi, niin myyntitelineestä saattaa löytyä itseä miellyttävää taidetta tai sopiva lahja.

Voiko päästä kutsulistalle, jos haluaisi heti käydä katsastamassa uudet taulut?
Voi päästä ja helposti. Stadiolla on kätevä sähköinen vieraskirja, johon kävijä voi kirjoittaa nimensä ja sähköpostiosoitteensa.

Näyttely vaihtuu yleensä 3–4 viikon välein ja lähetämme kutsun kaikille sähköpostiosoitteen jättäneille. Stadio Galleryssa kannattaa käydä kuukausittain – tarjolla on aina uusi taiteilija ja uudet teokset.

AUKIOLOAJAT
Stadio Gallery on arkisin avoinna aina kun ovi on auki, mutta vakituisesti ti klo 11–19, ke klo 11–17, to klo 11–19 ja la klo 10–15. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

STADIO GALLERY
Thurmaninaukio 10, (Handelsbankenin vieressä)

info@stadio.fi
www.stadio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *