| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Stadio Gallery två i ett

Stadio Gallery är glad ljusglimt vid torget mitt emot köpcentret, där både en reklambyrå och ett galleri verkar. AD Tuuli Drechsler är gallerist, och Markku Siivinen är reklamdesigner.

Intressant koncept, vilken är alltså er arbetsfördelning?
Tuuli ansvarar för galleriverksamheten och kontakten till konstnärerna, och så driver vi tillsammans en reklambyrå.

Varför beslöt ni er för att öppna ett företag i Grani?
Reklambyrån Stadio verkade tidigare i Helsingfors på Olympiastadion. I början av år 2016 blev vi tvungna att flytta bort eftersom Stadion skulle renoveras och Grankulla kändes som en bra lösning. Tuuli bor och har nästan alltid bott i Grani, Markku bor nära.

Många praktiska grejer ledde till valet av plats, men vitaliteten och de smarta, köpkraftiga invånarna påverkade också beslutet. Affärsfastigheten som vi köpte gav möjligheten att vid sidan av reklambyrån utvidga verksamheten och öppna ett konstgalleri.

Vårt motto är att vi inte gör konst men att vi arbetar mitt bland konsten.

Grani har helt och hållet uppfyllt våra förväntningar. Det är ett bättre alternativ än en stressig stadskärna.

Hur har ni tagits emot?
Överraskande väl! Våra gäster har tackat oss för att vi för vår del har hämtat kultur till staden. Alla galleriets konstnärer hittills har fått positiv feedback och de har sålt av sina verk.

Vi vill vara Grankullas eget närgalleri dit det är lätt och trevligt att komma fast bara för att titta och dricka en kopp kaffe.

Största delen av våra gäster berättar att de först nyligen hört om oss, vilket visar att vi måste satsa också på vår egen marknadsföring. Den första egentliga kampanjen förverkligade vi i augusti tillsammans med GrIFK Alpine juniorerna, i Grankulla delades det ut 2 000 broschyrer och reklamflyers.

I vårt galleri kan man ännu köpa grafiktrycket Granibacken (50€/st) som konstnären Matti Heiskanen har signerat och numrerat. Hälften av betalningen går till att stödja juniorernas verksamhet.

Jag hörde att utställarna står på kö…?
Det stämmer – och det beror delvis på att vi båda är intresserade av konst och att vårt koncept erbjuder ett riskfritt alternativ för konstnärerna.

Vi kräver ingen betalning av konstnärerna för utställningslokalen eller andra utgifter utan vi sköter marknadsföringen och vernissagen kostnadsfritt. Vår egen andel av de sålda verken får vi enligt en provision som vi kommit överens om.

Trots att utställningstiderna är ganska så bokade söker vi hela tiden nya intressanta förmågor. Oberoende av konstart är vi alltid intresserade av god konst och detsamma vill vi erbjuda våra kunder.

Dessutom finns det i vår lokal en monter med omväxlande innehåll där vi samlar våra konstnärers verk. Fast man bland utställningens föremål inte skulle hitta det rätta så kan det hända att man i montern ser ett verk som behagar en själv eller som kan ges som gåva.

Kan man få komma på inbjudningslistan så att man genast kan stifta bekantskap med de nya tavlorna?
Det går alldeles lätt. Stadio har en behändig elektronisk gästbok där gäster kan skriva sitt namn och sin epostadress.

Utställningarna byter med 3-4 veckors mellanrum och vi skickar en inbjudan till alla som har uppgett sin epostadress. Det lönar sig att besöka Stadio Galley varje månad – det erbjuds alltid en ny konstnär med nya verk.

ÖPPETHÅLLININGSTIDER:
Stadio Gallery håller under vardagar alltid öppet när dörren är öppen, men stadigvarande: ti: 11–19, ons 11–17, to 11–19 och lö 10–15. Andra tider enligt överenskommelse.

STADIO GALLERY
Thurmansplatsen 10,
(brevid Handelsbanken)

info@stadio.fi
www.stadio.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *