| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Voimakkaiden tunteiden tulkki

Lauantaina 29.10. juhlitaan kunnolla! Iltakonsertissa esintyy artisteja, jotka ovat taustaltaan kauniaislaisia.
Pamela Kilpeläinen on yksi heistä!

Kuka olet?
Olen Pamela Kilpeläinen, laulaja-lauluntekijä ja yrittäjä Helsingistä.

Kun pyysin valitsemaan Granista mielipaikan, valitsit kuvauspaikaksi Träskmossenin. Miksi?
Luonto merkitsee minulle paljon ja inspiroi myös musiikin tekemisessä. Koen että luonnossa liikkuminen maadoittaa ihmistä ja on mitä parhainta rentoutusta kiireisen arjen keskellä. Nautin luonnossa liikkumisesta ja valokuvaan myös innolla luonnonilmiöitä ja maisemia.

Tuleeko luonto esille jollakin tapaa Granin konsertissasi?
Tulen esittämään Messages-kappaleen minun ja Heikki Sarmannon yhteiseltä levyltä When I Was With You. Kyseinen kappale on minulle hyvin tärkeä ja siinä kuuluu luonnon voima sekä sävellyksessä että runoilija Kim Richin teksissä.

“Asuessani Granissa lenkkeilin paljon koirani Nallen kanssa ja eritoten Gallträsk ja Träskmossen houkuttelivat nauttimaan kauniista maisemista ja viihtymään luonnon keskellä.”

Pamela Kilpeläinen

Kiinnostavaa! Miten muuten valmistaudut konserttiin?
Valmistaudun aina huolella esiintymisiini, niin säestäjien kanssa yhdessä kuin yksinkin harjoittelemalla. Granin konsertissa minua säestävät taidokkaat luottomuusikot Antti Utriainen flyygelissä ja Timo Tuppurainen kontrabassossa. Ennen esiintymisiäni minulla on aina samat rituaalit, käyn lenkillä koirani kanssa ja teen tietyt hengitys- ja ääniharjoitukset.

Mitä tulet esittämään?
Esitän minulle tärkeitä ja rakkaita kappaleita ranskaksi, ruotsiksi ja englanniksi ja mukaan mahtuu niin jatsia kuin voimakkaita balladejakin. Konsertissa kuullaan mm. Patricia Kaasin J’ai tout quitté pour toi -kappale, joka on kulkenut ohjelmistossani jo vuosikymmenen ajan ja siitä on kuvattu myös musiikkivideo. Ranska on minulle tärkeä laulukieli, se on vivahteikas, tunteikas ja soljuu kauniisti laulettaessa.

Miten kuvailisit ohjelmistoasi / musiikkiasi / laulujasi?
Esittämäni ohjelmisto on monipuolinen ja tunnepitoinen. Rakastan vahvoja kappaleita, joissa on hyvä teksti, mihin voi samaistua. Kirjoitan myös itse lauluja, ja pian julkaistaan suomenkielinen sinkku, jonka teksti on hyvin omakohtainen. Olen kirjoittanut kappaleen yhteistyössä säveltäjä-sanoittaja Petri Aunolan kanssa.

Kenelle laulat?
Koen, että esittämäni musiikki on ajatonta ja sen voi löytää ikään tai sukupuoleen katsomatta. Laulan universaaleista, kaikkia koskettavista aiheista, ja koen olevani voimakkaiden tunteiden tulkki.

Onko sinulla viestiä granilaisille nuorille, jotka haluavat satsata musiikkiin?
Haluan aina kannustaa nuoria panostamaan musiikkiin, se on mitä parhain harrastus, jossa voi kehittyä läpi elämän aina ammattiin asti. Itselläni musiikki on kulkenut mukana pienestä asti, aina kuorolaulusta pianonsoittoon ja sittemmin yksinlaulutunneille 15-vuotiaana. Kannustan kaikkia lapsista aikuisiin vähintäänkin lauleskelemaan omaksi ilokseen, koska sillä on tutkitusti mm. stressiä lievittävä ja mielihyvää tuottava vaikutus.

Tulet juuri neuvotteluista Musiikkitalosta Helsingistä. Tuliko hyvä diili?
Musiikkitalolla oli mainio neuvottelu, joka liittyy uusiin yhteistyökuvioihin yrittämisen saralla. Perustin aikoinaan Granissa asuessani ensimmäisen ohjelmatoimistoni Pamela Musicin, joka sittemmin on laajentunut nykyiseksi Event Group Finland Oy:ksi ja tämän tiimoilta vahvistimme uuden diilin isomman tapahtumatuottajan kanssa. Alamme yhteistyössä toteuttaa tapahtumia ja mm. Show & Dinner -kokonaisuuksia erilaisilla teemoilla.

Muuta mitä haluaisit tuoda esille?
Haluan toivottaa granilaiset lämpimästi tervetulleiksi konserttiin viihtymään monipuolisen musiikin parissa. Odotan innolla että pääsen esiintymään entisessä kotikaupungissani ja tuomaan musiikin valoa syksyn hämärään! Lisäksi haluan onnitella Kauniaisten kaupunkia 110-vuotisesta historiasta sekä kiittää hyvin toimivista lähipalveluista.

Liput

Liput voi ostaa Lippupisteestä, lippu.fi, ja kaupungintalon infosta (arkisin klo 8–15.45 sekä ti, ke, to klo 17–19) hintaan 17,50 €/kpl (sis. palvelumaksun).


Lue artikkeli: Tuhlaajapoikien paluu


Lue artikkeli: Maailmalla palkittua hiphoppia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *