| KAUPUNKI - STADEN

15/2016 KIRJELAATIIKKO

Minä arvostan Kaunis Grania

Päinvastoin kuin Erkki Keino, minä arvostan Kaunis Grani –lehteämme ja sen päätoimittajaa Nina Winquistia, joka saa aikaiseksi sisältörikkaan ja informatiivisen lehden kahden, kolme viikon välein.

Kaunis Granin avulla pysymme ajan tasalla suurimmasta osasta siitä mitä Kauniaisissa tapahtuu niin kunnallisella kuin yksityisellä tasolla. Sitä paitsi meillä on lehtemme välityksellä mahdollisuus antaa sekä ruusuja että risuja eri asioille pienessä kaupungissamme, minkä aion nyt tehdäkin.

Näinä pimeinä aikoina on edesvastuutonta että kaupunki ei valaise Promenadia kunnolla. Siellä missä Nordean konttori oli aikaisemmin, on säkkipimeää ja kulkeminen hengenvaarallista etenkin hämäräsokeudesta kärsiville ja huonojalkaisille ihmisille. Jos meidän pitää odottaa siihen asti että keskusta rakennetaan valmiiksi, ehtii tapahtua monta onnettomuutta.

Kaupungin velvollisuus on pitää huolta siitä, että asukkaiden on turvallista kulkea. Odotamme siis parempaa valaistusta tärkeimmälle ostoskadullemme.

EToivottavasti Kauniaisten päättäjät ryhtyvät toimeen mitä pikimmin!

Marianne Warras

***

Lumipallo voi tulla kalliiksi

Keskiviikkona 16.11. kun olimme menossa Kauppakeskus Graniin, aseman alikulkutunnelin kohdalla heittivät nuoret lumipallon automme ikkunaan. Onneksi se ei särkynyt eikä mitään muutakaan sattunut, ja onneksi minulla on autokamera, jotta syylliset löytyvät…

Tiedoksi niille lumipallon heittäjille, että automme ikkuna vaihtotöineen maksaa 4000 euroa, kyseessä on asuntoauto. Tässä pyyntö, että vanhemmat siellä kotona, keskustelkaa nuortenne kanssa siitä, mitä seurauksia saattaa olla ikkunan rikkoontumisesta. Ei varmaan olisi kiva saada meiltä 4000 euron laskua siitä lapsenne heittämästä lumipallosta.

Terveisin

Erik Nyman

*** 

Hiihtolatu Kauniaisten keskusta-Koivuhovi

Ladun suhteen on olemassa kolme vaihtoehtoa.

Vaihtoehto 1: Kaupunki jatkaa vuoden 2015 linjaa, mikä tarkoittaa täydellistä passiivisuutta.

Vaihtoehto 2: Kaupunki vetää ladun rautatien pohjoispuolella Tunnelitien ja Koivuhovin väliselle alueelle. Teknisesti sopiva väylä on löydettävissä Koivuhovin pysäkin läheisestä rakentamisesta huolimatta.

Vaihtoehto 3: Mikäli juridiset tai muut esteet eivät tue vaihtoehtoa 2, on seuraavat toimenpiteet suoritettava:

  1. Latu Kauniaisten keskustasta Ymmerstaniityn yli Freedom Fund –arenalle kunnostetaan niin kuin aikaisempina vuosina (ennen v. 2015). Ojan ylittävä lankkusilta koiratarhan itäpuolella on nostettava.
  2. Kaupunki sopii ko. areenan kanssa siitä, että tarpeellinen lumikenttä parkkipaikalla jää hiihtäjien käyttöön.
  3. Ullanmäentiellä sijaitseva uudisrakennus merkitsee lyhyttä katkoa, mutta valtaosa pohjoispuolen jalkakäytävästä Koivuhovin pysäkille saakka on jätettävä auraamatta ja hiekoittamatta. Jalankulkijat voivat yhtä hyvin käyttää toisen puolen jalkakäytävää. Kauniaisten on otettava asiasta yhteys Espoon kaupunkiin. Tämä ei vaadi minkäänlaisia toimenpiteitä Espoon puolelta eikä edellytä kustannuksia.

Vaihtoehto 2 on paras, vaihtoehto 3 on hätäratkaisu. Vaihtoehto 1 olisi häpeä Kauniaisille – kaupungille jolla on satavuotiset perinteet talviurheilun alalla.

Nalle Valtiala

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *