| YLEINEN - ALLMÄN

Driftig etiopier fixade arbetspraktik i Granimarket

Tack vare initiativförmåga och flit har etiopiske Ali Mukoav fixat sig en arbetspraktik i S-Market Grani. Han vill få en mångsidig arbetserfarenhet som hjälper honom vidare.

 Man kan med fog säga att Alis liv har varit fartfyllt under de senaste åren: i december 2014 anlände han till Lieksa från Etiopien som asylsökande. Och nu, två år senare, bor han i Alberga tillsammans med sin fru och tre under 10-åriga barn. Han har dessutom hunnit studera och jobba. Under det senaste året har han varit anställd av S-Market i köpcentrum. Det som imponerade på chefen Kim Forsman var Alis förmåga att ta initiativ.

– Den dag vara uppenbarade han sig hit och sökte genast på finska om arbete.

20160914-113855-kg-0083

Enligt Forsman är en arbetstagares vilja att utveckla sig och bli en del av arbetsgemenskapen viktigare än utgångsläget. Därför har Ali fått prova på allt från att placera varor på hyllor till att sitta i kassan under överseende av Suvi Hietanen (i bilden övervakar Suvi Ali vid kassan) som säger att allt löpt som smort.

20161205-140359-kg-0169

Ali är muslim och firar inte jul, men vill ändå önska alla läsare en glad jul.

– Julen är en bra sak och jag tycker om bra saker!

SINI SAARNI på finska

Nina Winquist, svenskt sammandrag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *