| KOULUT - SKOLAN

Kauniaisten lucia-neito: ”Hienoa, että nuoret haluavat auttaa”

Kaunis Granin juniorireportteri soitti Kauniaisten tämän vuoden Lucialle, 16-vuotilaalle Monica de Quinto Schneiderille, ja kyseli tunnelmista Lucian päivän aattona. Monica on syntynyt Espanjassa, mutta nelivuotiaana perheensä kanssa Kauniaisiin.

 

Monican mielestä etenkin vaikeina aikoina, kuten nyt, on tärkeää auttaa muita, mikä tehtävä Lucialla meidän kulttuurissamme on.

 

– Mielestäni on tavattoman hienoa että on nuoria, jotka haluavat antaa oman panoksensa tavalla jolla voivat, laulamalla ja esiintymällä. On hauska piristää ihmisiä tähän pimeään vuodenaikaan, Luciahan on valon ja ilon levittäjä.

 

Valtakunnallisen Lucia-keräyksen tuotolla tuetaan lapsiperheitä, joilla on erilaisia vaikeuksia selviytyä arjestaan. Kauniaisissa Lucian kruunauksen yhteydessä kerätään rahaa kirkon ulkomaanavulle.

 

– Me teemme tämän täysin vapaaehtoisesti emmekä saa mitään korvausta, teemme tämän vain ihmisten ilahduttamiseksi.

 

Lucia-kulkue on jo ehtinyt esiintyä kauppakeskuksessa ja kirjastossa. Tiistai-iltana tapahtuvaa kruunaustaan Monica ei juuri jännitä, sillä hän ollut aikaisemmin Lucia-neidon kulkueessa ja tietää mitä on tulossa. Hän kiittelee myös kuoronjohtajaa.

 

– Kuoronjohtajamme Pamela Sandström on tosi hyvä ja hän oikeastaan huolehtii kaikesta. Olen vain seurannut hänen ohjeitaan! Haluaisimme esiintyä enemmänkin, sillä kaikista on hauskaa olla mukana kuorossa ja meillä on niin hyvä tunnelma.

Pidempi haastattelu löytyy ruotsinkielisisiltä sivuiltamme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *