| KAUPUNKI - STADEN

KAUPPAKESKUSUUTINEN: Varuboden-Osla veti pois valituksen

///LISÄTTY ILTAVERSIOON Lehtolan ja Palomäen kommentit, jossa Lehtola toivoo rakentamisen alkavan tammikuussa///

Kaunis Granille keskiviikkona 21.12. klo 12 tulleen Varuboden-Oslan tiedotteen mukaan: “Kauniaisten kaupunki ja kauppakeskus vakuuttavat saattavansa kauppakeskuksen alueen pysäköinti- ja liikennejärjestelyt kuntoon. Varuboden-Osla vetää valituksensa pois.” Peruutussähköposti on lähetetty kl0 11.30.

CHRISTOFFER MASAR
CREDIT: JYRILAITINEN.FI

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar on tyytyväinen: “Olen erittäin tyytyväinen siihen, että olemme keskinäisissä neuvotteluissa pystyneet saavuttamaan yhteisen näkemyksen kauppakeskuksen alueen pysäköinti- ja liikennejärjestelyistä. Osapuolten yhteinen tahtotila ja valituksen poisvetäminen mahdollistavat lopulta kauppakeskuksen laajennuksen sekä keskustan rakentamisen. Tällaisen lopputuloksen jälkeen voi erittäin hyvin mielin siirtyä joulunviettoon ja haluankin toivottaa kaikille kauniaislaisille oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa.”

 

 

KG1016_1040x600px_finnberg_20160824-154052-KG-(0464)
CREDIT: JYRILAITINEN.FI

Näin kommentoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Finn Berg tuoreeltaan: On ilahduttavaa, että Varuboden-Osla ja Kauniaisten kaupunki yhdessä ovat löytäneet ratkaisun parkki- och liikennetilanteeseen Kauniaisten keskustassa. Tämä on todellinen joululahja, joka mahdollista vihdoin keskustan rakentamisen lopullisesti.”

 

 

 

kg1216_1140x600px_jukka_lehtola
CREDIT: JYRILAITINEN.FI

Näin kommentoi VVT:n toimitusjohtaja Jukka Lehtola: “VVT Kiinteistösijoitus Oy / Granin kauppakeskus Oy on erittäin tyytyväinen saavutettuihin ratkaisuihin, joilla rakennusluvan valitus vedettiin pois tuomioistuimesta.  Aktiivisella, positiivisilla ja ratkaisuihin tähtäävillä neuvotteluilla yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi tehtiin Kauniaisten kaupungin, Varuboden-Oslan ja VVT Kiinteistösijoitus Oy:n toimesta paljon töitä. Käynnistämme välittömästi valmistelevat toimenpiteet rakennustöiden käynnistämiseksi. Rakennustöiden alettua toivomme ymmärtämystä kaupunkilaisilta aika-ajoin häiriötä aiheuttavien rakennustöiden johdosta. Toivon mukaan rakennustöihin päästään tammikuussa.”

 

kg1216_1140x600px_antti_palomaki
CREDIT: JYRILAITINEN.FI

Ja näin kommentoi Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki:

”Olemme iloisia kun K-supermarket -projektimme Kauniaisissa etenee parin kuukauden viiveen jälkeen. Olen varma siitä että Kauniaisten ja muut lähiseutujen asukkaat hyötyvät nykyajan vaatimukset täyttävän kaupunkikeskuksen loppuunsaattamisesta. Kauppakeskuksen yrittäjäyhteisö saa vahvan veturin päivittäistavarakaupastamme ja saa hyötyä sen tuomasta uudesta asiakasvirrasta.”

 

///Kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan kommentit lisätty alkuperäiseen uutiseen puoleltapäivin, VVT:n toimitusjohtajan ja Keskon Etelä-Suomen aluejohtajan kommentit lisätty illalla///

***

Varuboden-Oslan lehdistötiedote kokonaisuudessaan:

“Osuuskauppa Varuboden-Osla on keskustellut aktiivisesti Kauniaisten keskustaprojektin tiimoilta hankkeen eri osapuolten kanssa. Osuuskaupan huoli asiakkaiden, asukkaiden ja henkilökunnan liikenneturvallisuudesta on nyt kuultu ja Kauniaisten kaupunki ja kauppakeskus ovat luvanneet saattaa pysäköinti- ja liikennejärjestelyt ensin suunnitelmien ja sitten käytännön kautta toimiviksi sekä rakennusaikana että rakentamisen valmistuttua. Näin ollen osuuskauppa ei näe syytä kyseenalaistaa enää asiaa, vaan vetää pois valituksen Kauniaisten kauppakeskushankkeen pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin liittyen ja odottaa, että kokonaisuus saatetaan valmiiksi turvallisine ja sujuvine pysäköinti- ja liikennejärjestelyineen. 

Osuuskauppa Varuboden-Osla lähetti lokakuussa Helsingin hallinto-oikeuteen valituksen rakennuslupapäätösten puutteellisista pysäköinti- ja liikennesuunnitelmista Kauniaisten kauppakeskuksen ympärillä. Valitus on aiheuttanut paljon keskustelua. Osuuskaupan tahtotilana on, että Kauniaisten keskusta saataisiin mahdollisimman nopeasti toimivaksi ja turvalliseksi sujuvien ja hyvin suunniteltujen pysäköinti- ja liikennejärjestelyjen avulla. Osuuskauppa on ilmaissut huolensa aiheesta jo aikaisemmin niin vuokraisännälleen kuin Kauniaisten kaupungillekin. Kauniaisten kaupungin kanssa kauppakeskuksen pysäköinti- ja liikennejärjestelyistä on keskusteltu jo vuosien ajan – aiemmin osuuskaupan oman hankkeen tiimoilta. Aiheesta on myös keskusteltu kauppakeskuksen yrittäjäyhdistyksen kokouksissa. Osuuskaupan tekemä valitus liittyi siihen, että rakennuslupa-asiakirjat eivät sisällä kokonaissuunnitelmaa pysäköinti- ja liikennejärjestelyistä. Olemassa oleva suunnitelmakartta on vuodelta 2008.

kg1216_300x450px_hannu_krook_ms30668– Huolemme pysäköinti- ja liikennejärjestelyjen turvallisuudesta ja sujuvuudesta on kuultu ja olemme tyytyväisiä että olemme päässeet keskustelemaan aiheesta saman pöydän ääreen Kauniaisten kaupungin ja kauppakeskuksen omistajan VVT:n kanssa, kertoo Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Hannu Krook.

– Keskusteluissa meille on luvattu, että sekä työmaa-ajan että pysyväisjärjestelyjen osalta tehdään päivitetyt suunnitelmat pysäköinti- ja liikennejärjestelyjen parhaan toimivuuden ja turvallisuuden takaamiseksi. Valituksemme syy on siis ymmärretty ja nyt luotamme siihen, että Kauniaisten kaupunki ja kauppakeskus toteuttavat pysäköinti- ja liikennesuunnittelun parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme mm. huolissamme siitä, että parkkikatolta ulos vievä luiska päättyy suojatielle ja liikenteen kasvaessa tämä saattaa olla turvallisuusriski. Suojatiellä olevia voi olla vaikea huomata sillä näkyvyys on huono. Meille on annettu ymmärtää, että tähän epäkohtaan ollaan puuttumassa. Sekä kaupunki että kauppakeskus suhtautuvat myös myönteisesti pysäköintivalvonnan järjestämiseen kauppakeskuksen alueelle.

– Olemme tottuneet toimimaan muilla alueemme paikkakunnilla rinta rinnan kilpailijoidemme kanssa ja näemme ehdottomasti että kaupan keskittymä lisää alueen asiakasvirtoja ja hyödyttää kaikkia tällaisen keskittymän toimijoita, Krook jatkaa. Kilpailu on tervetullutta. Olemmehan itse antaneet rakennuttajalle luvan tarjota kauppapaikkaa kilpailijalle luopuessamme vuonna 2015 NCC:n kanssa solmitusta yhteistyösopimuksesta. Nyt odotamme, että kokonaisuus saadaan valmiiksi turvallisine ja sujuvine pysäköinti- ja liikennejärjestelyineen ja asiakkaat löytävät kauppapaikan vielä entistä laajemmassa mittakaavassa. Herkullinen, hiljattain kokonaan uudistunut S-market Grani on valmiina palvelemaan kauniaislaisia ja uskommekin vahvasti Kauniaisten keskustan kaupankäynnin tulevaisuuteen.”

NINA WINQUIST

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *