| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Haluatko toimia kummiperheenä?

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti aloitti toimintansa Kauniaisissa juuri ennen joulua. Kodinkaltaisessa perheryhmäkodissa asuu yhdeksän 9-17-vuotiasta tyttöä ja poikaa. He ovat tulleet Suomeen yksin sodan runtelemista maista, pääasiassa Lähi-Idästä, ja ovat saaneet oleskeluluvan Suomessa.

Lapset ja nuoret asuvat pääsääntöisesti perheryhmäkodeissa kunnes he täyttävät 18 vuotta. Tavoitteena on integroida nuoret suomalaiseen yhteiskuntaan ja tukea heitä itsenäistymisessä. Kodin arki pyörii koulun ja erilaisten vapaa-ajan harrastusten ympärillä. 
Toiminnasta vastaava Helsingin Diakonissalaitos etsii nyt lapsille ja nuorille kummiperheitä.
 
Helsingin Diakonissalaitoksella on hyviä kokemuksia kummiperhetoiminnasta sen muissa yksiköissä. Aktiivisia perheitä on yli 60.
 
– Etsimme Kauniaisista perheitä, jotka haluavat kummiperheenä tavata lasta 1–4 kertaa kuukaudessa. Emme ole määritelleet minkälainen kummiperheen pitäisi olla. Se voi muodostua perheestä, jossa on samanikäisiä lapsia tai kahdesta aikuisesta tai yhdestä aikuisesta ja useammasta lapsesta tai mistä vain perhemuodostelmasta, sanoo Laura Lempinen, projektinvetäjä Helsingin Diakonissalaitoksella.
 
Tekemiselle ei aseteta korkeita vaatimuksia. Lapsille ja nuorille on tärkeää tutustua kummiperheeseen ja naapureihin, tulla heidän avullaan osaksi yhteisöä. Lapsen voi kutsua kotiin, hänen kanssaan voi mennä kävelylle tai käydä harrastamassa jotakin. Ylipäätään tarkoituksena on ottaa hänet mukaan arkeen ja tehdä yhdessä asioita, jotka ovat molemmille osapuolille mieluisia. Diakonissalaitoksella toivotaan, että kummiperheet ovat valmiita sitoutumaan turvalliseen ja kestävään suhteeseen lapsen tai nuoren kanssa. Työntekijät tukevat perheitä toiminnassa.
 
Jos sinusta tuntuu, että haluat jakaa aikaasi ja ja ryhtyä kummiperheeksi, ota yhteyttä Laura Lempiseen Helsingin Diakonissalaitoksella sähköpostitse laura.lempinen at hdl.fi tai puhelimitse 050 464 6492.
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *