| YLEINEN - ALLMÄN

Grani får egen REKO-ring

REKO (från rejäl konsumtion) är en modell för direkthandel mellan producenter och konsumenter.

Man kan beställa närproducerad mat direkt av odlaren, utan mellanhänder. REKO Granis första utdelning är den 6 april. Alla REKO-ringar har egna grupper på Facebook. Här delas tid och plats för evenemanget och här bjuder också producenterna ut sina varor, delar bilder och tar emot beställningar. Kunderna kan också lägga in önskemål och ställa frågor – och göra sin beställning. Många delar också recept i gruppen. REKO Grani i har redan nu ca 500 medlemmar.

Idén är att det inte ska finnas administration eller kostnader, därför används Facebook som mötesplattform. REKO Grani finns som en sluten grupp på Facebook och vem som helst kan välja att gå med i gruppen. Administratören godkänner ansökningen.

Modellen för REKO kommer ursprungligen från Frankrike, via Österbotten till södra Finland. I början fanns ett tiotal REKO-ringar, i dag över 100 runt om i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *