| YLEINEN - ALLMÄN

Graniin oma REKO-ryhmä

REKO (lyhennys ruotsinkielisistä sanoista rejäl konsumtion eli reilu kulutus) on lähiruoan suoramyyntimalli, jossa tuottaja ja kuluttajat  tapaavat toisensa ilman välikäsiä.  

REKO-ryhmässä kuluttaja tilaa lähiruokatuotteita suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. Granin oma REKO-ryhmän ensimmäinen jakelutapahtuma on torstaina 6. huhtikuuta. Kaikilla REKO-ryhmillä on oma ryhmänsä Facebookissa. Ryhmän sivulta ilmenee tapahtuman aika ja paikka ja siellä tuottajat esittelevät tuotteitaan, jakavat kuvia ja ottavat vastaan tilauksia. Asiakkaat voivat myös esittää toiveita ja kysymyksiä sekä tehdä tilauksensa. Monet jakavat myös reseptejä ryhmässä. REKO Granissa on nyt jo lähes 500 jäsentä. REKO-ryhmässä ei ole hallintoa eikä kustannuksia, siksi alustana käytetään Facebookia. REKO Grani on suljettu ryhmä ja kuka tahansa voi hakeutua sen jäseneksi. Ryhmän administraattori hyväksyy hakemuksen. Malli REKOn toiminnalle on peräisin Ranskasta ja se on jalkautunut Pohjanmaan kautta Etelä-Suomeen. Toiminnan alkaessa oli kymmenisen REKO-ryhmää, nyt eri puolilla maata on jo yli 100 ryhmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *