| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaiken kansan messu

Monikielinen puheensorina, laulu ja uudet ystävyyssuhteet täyttivät Kauniaisten kirkon sunnuntaina 12.2. kansainvälisessä messussa.

Vs. seurakuntapastori Anne Huoponen ja vt. kirkkoherra Mimosa Mäkinen olivat miettineet miten Kauniaisten suomalaisen seurakunnan ulkomaisia seurakuntalaisia voitaisiin saada paremmin mukaan seurakunnan toimintaan. Kansainvälinen messu sai alkunsa Kasavuoren yläkoulun opettaja Päivi Rohkimaisen kertoessa, että ystäväkoulusta Tansaniasta olisi tulossa vierailijoita Suomeen.

– Päätimme järjestää vierailun yhteyteen Kauniaisten suomalaisen seurakunnan ensimmäisen kansainvälisen messun, jonka toteuttamiseen pyydämme eri kansalaisuuksia osallistumaan, sanoo Anne Huoponen. Tämä olisi hyvä tilaisuus osallistaa maahanmuuttajia toimintaamme.

Messu toteutettiin suomalaisin, brasilialaisin, intialaisin, pakistanilaisin ja kongolaisin voimin. Messun jälkeisessä kahvitilaisuudessa kuului naurua ja vilkasta monikielistä puheensorinaa.

– Messuun osallistuneet suomalaiset seurakuntalaiset ovat suhtautuneet varsin positiivisesti ottaen vastaan uusia tapoja toimia. Ulkomaiset seurakunnan jäsenet ovat halunneet liittyä suomalaisen evankelisluterilaisen seurakunnan toimintaan. Saimme tästä ensimmäisestä monikulttuurisesta messusta arvokasta oppia seuraavia kertoja varten, sanoo Mimosa Mäkinen.  Kiitos kuuluu myös pääkaupunkiseudun englanninkielisen työn pastori Hans Krauselle, Tiro Rohkimaiselle ja Anne Martelle sekä seurakunnan vapaaehtoisille ja nuorille, jotka osallistuivat aktiivisesti järjestelyihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *