| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

KaTas konståkare tar steget upp på prispallen

Grankulla Konståkningsklubb KaTa har sin genom tiderna bästa säsong bakom sig, säger Saija Kujala från KaTa.

KaTa, med några hundra medlemmar varav 60–70 skridskoåkare tävlar, är en liten konståkningsklubb. Trots storleken har konståkarna placerat sig fint med en första plats i A-Silmuts tävlingar för 9–11-åringar i Helsingforsregionen. Vinnaren i A-silmut kom också på andra plats i hela landet. I den första nationella serien, debutantserien, blev resultatet en andra plats, vilket är anmärkningsvärt bra.

Vårt långsiktiga arbete bär nu frukt, säger huvudtränare Tommi Piiroinen, som kom till KaTa för sju år sedan. När jag började beslöt vi oss för att sikta på FM-framgång. Långsiktighet är viktigt och vi har lyckats hålla ihop träningsteamet. De konståkare som nu har placerat sig väl gick första och andra året i skridskoskola då för sju år sedan, de representerar alltså den första ”nya” generationen.

KaTas våruppvisning Djugelboken går av stapeln 21–22 april. I den deltar alla KaTas konståkare, från barn i skridskoskolan till vuxna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *