| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ajankohtaista koulumaailmasta

Vaalien alla esiintyy eri foorumeilla kärjistettyjä väittelyitä. Muun muassa yhtenäiskoulusta on keskusteltu vilkkaasti.

Kaupunginvaltuusto esitti jo vuonna 2014 selvitettäväksi Kasavuoren ja Mäntymäen yhtenäiskoulua, mutta ehdotus kaadettiin. Vanhemmat eivät halunneet, että oppilaat vaihtaisivat koulukiinteistöjä päittäin, koska se olisi aiheuttanut osalle oppilaista pidemmän koulumatkan. Syksyllä 2016 valtuusto päätti lopullisesti, ettei suomenkielistä yhtenäiskoulua perusteta. Asia ei ole valmistelussa.

Kauniainen Helsingin ja Kirkkonummen lisäksi palkkaa opettajia työsuhteisiin 7. elokuuta alkaen. Tämä voidaan nähdä kompromissina elokuun alun ja puolivälin välillä, joista jälkimmäiseen ajankohtaan osuvat yleensä ensimmäiset suunnittelupäivät. Muutama vuosi sitten työsuhteensa aloittavien opettajien työsuhteet alkoivat vasta ensimmäisenä suunnittelupäivänä, mikä merkitsi sitä, ettei uusille opettajille jäänyt aikaa valmistautua ennen lukukauden alkua. Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päätti 16.3., että Kauniaisissa kaikkien uusien opettajien työsuhteet alkavat 7.8.

Keskustelua on myös esiintynyt siitä, ketkä uusia opettajia palkkaavat: virkamiehet vai valtuutetut. Valtuusto on hyväksynyt uuden hallintosäännön, jonka mukaan lautakunnat – tai valiokunnat, uuden nimityksen mukaan – jatkossa palkkaavat opettajat.

Myös esikoulutoiminnan siirtämisestä koulurakennuksiin keskustellaan. Kaupungin sivistystoimenjohtaja Heidi Backman sanoo, että selvitys toteutetaan 2017–18.

Kaupungin lukiot ovat menestyneet hienosti viimeisimmissä pääkaupunkiseudulla tehdyissä kyselytutkimuksissa. Tulos on muita kaupunkeja parempi ja on kohentunut edellisestä mittauksesta. Kauniaisten lukioihin ensisijaisesti hakevien hakemuksia on tullut kumpaankin lukioon viime kevättä enemmän.  

KB

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *