| YLEINEN - ALLMÄN

“Bästa kvällen i mitt liv!”

Jannike Sandström, den musikaliska mångsysslaren som tidigare huvudsakligen har stött andra artister, släppte sitt debutalbum The Girl in the Picture i början av april. Skivreleasen på G Live Lab i Helsingfors fylldes av glada människor och Jannike själv lyste av lycka.

– Jag var lite orolig först för hur det skulle bli, men det var fullt hus och jätteroligt. Verkligt bra stämning. Absolut den bästa kvällen i mitt liv, helt jämförbar med en bröllopsdag, säger Jannike.

Jannike har vuxit upp i Grankulla. Hon började i Grankulla musikinstitut när hon var 3 år gammal och inledde sina pianostudier i femårsåldern.

– Musikinstitutet gav mig en stark rutin och en vana att öva, öva för att utvecklas. Musikkulturen var stark också i skolan, speciellt i lågstadiet. Jag var dessutom alltid den som fick sjunga solo. Sibelius-Akademin var egentligen det enda studiealternativet efter gymnasiet för mig.

Jannike kom in i Sibelius-Akademin på första försöket. Sedermera har hon bland annat jobbat som projektledare för olika finlandssvenska musiksatsningar, körat för andra artister, deltagit i Idols och lett luciakören i flera år.

Samtidigt har hon gjort egen musik, och hennes singlar har spelats flitigt i radion. Det tog nästan tre år för debutskivan att födas, vägen från idé till färdig produkt har varit lång. Jannike har själv varit involverad i både låtskrivande och arrangemang.

– Musiken är varierad, mogen pop i olika stilar. Sångerna är berättelser ur mitt eget liv, säger Jannike. Negativa och positiva upplevelser, lycklig och olycklig kärlek.

The Girl in the Picture är tillägnad alla kvinnor. Materialet är personligt, och Jannike har figurerat mycket i medierna på sistone och modigt talat om ätstörningar och om yttre tryck och förväntningar.

Skivan kommer också att släppas i Tyskland och Asien i juni. I Grankulla säljs skivan på Pannacotta och på Kitarakellari under apoteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *