| KULTTUURI -

”Elämäni paras ilta!”

Jannike Sandström, musikaalinen monitoimija, joka aiemmin on lähinnä tukenut toisia artisteja, on julkaissut debyyttialbuminsa The Girl in the Picture huhtikuun alussa. Levyn julkaisutilaisuus G Live Labissa Helsingissä oli täynnä iloisia onnittelijoita, ja Jannike itse säteili onnesta.

– Olin ensin vähän epävarma siitä, miten kaikki sujuisi, mutta talo oli täynnä ja meillä oli hauskaa. Todella hyvä tunnelma. Elämäni paras ilta, verrattavissa hääpäivään, sanoo Jannike.

Jannike on kasvanut Kauniaisissa. Hän aloitti Kauniaisten Musiikkiopistossa kolmen vuoden ikäisenä ja piano-opinnot viisivuotiaana.  

– Musiikkiopisto antoi minulle vahvat rutiinit ja harjoittelutavan kehittymisen edistämiseksi. Musiikkikulttuuri oli vahva myös koulussa, erityisesti ala-asteella. Olin sitä paitsi aina se, joka sai laulaa soolon. Sibelius-Akatemia oli lukion jälkeen oikeastaan ainoa opintovaihtoehto minulle.

Jannike pääsi Sibelius-Akatemiaan ensimmäisellä yrittämällä. Sen jälkeen hän on ajoittain työskennellyt projektinvetäjänä erilaisissa suomenruotsalaisissa musiikkihankkeissa, ollut toisten artistien taustalaulajana, osallistunut Idolsiin ja johtanut luciakuoroa monen vuoden ajan.  

Samanaikaisesti hän on tehnyt omaa musiikkia ja hänen sinkkujaan on soitettu paljon radiossa. Vei melkein kolme vuottaa luoda debyyttialbumi, matka ideasta valmiiseen tuotteeseen on ollut pitkä. Jannike on itse osallistunut sekä laulunkirjoittamiseen että sovittamiseen.

– Levyn musiikki on monenlaista, erityylien aikuispoppia. Laulut ovat kertomuksia omasta elämästäni, sanoo Jannike. Negatiivisia ja positiivisia kokemuksia, onnellisesta ja onnettomasta rakkaudesta.

The Girl in the Picture on omistettu naisille. Materiaali on persoonallista, ja Jannike on näkynyt medissa paljon viime aikoina puhuen rohkeasti syömishäiriöistä ja ulkoisesta paineesta ja odotuksista.

Levy julkaistaan myös Saksassa ja Aasiassa kesäkuussa. Kauniaisissa levy on myynnissä Pannacottassa ja apteekin alla sijaitsevassa Kitarakellarissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *