| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Alla kan odla i odlingslåda

Kom med och odla! Grankulla miljöförening och staden bjuder tillsammans på mylla och frön på Granidagen den 18 maj. Vi delar ut odlingskärl i begränsad mängd men du får gärna också ta med egen låda eller kruka. Plantera/så tillsammans med oss och ta odlingslådan hem för att skötas om och vänta på skörden.

Föräldrar och alla ni som jobbar på daghem och i skolor: Anta vår utmaning och delta i vår tävling om den kreativaste, miljövänligaste odlingslådan! Vi håller ambitionsnivån låg, målsättningen är att ha det roligt tillsammans och att barn får ett hum om odling i liten skala och gör något konkret med sina händer vid sidan av telefonerna. Vi kan också hjälpa till med att ordna med odlingslådor åt er t.ex. i samarbete med Återvinningscentralen.

Husbolag: Gapar gräsmattan eller asfaltinfarten tom och trist?  Känner du för att plantera något eller önskar du pigga upp din gård med en odlingslåda eller två? Öka trivseln på gården. Diskutera med dina grannar och hitta en lösning tillsammans.

Hjälper du till med integrering av kvotflyktingar i Grankulla? Har du tänkt på att odling i låda kan vara ett både nyttigt, roligt och lärorikt sätt att integrera nya grankullabor i alla åldrar till de vanligaste finländska sorterna att odla? Genom att delta i vår tävling kan du också bidra till ökad synlighet för den här gruppen av invånare i vår stad.

Tävla om den mest kreativa odlingslådan

Grankulla miljöförenings satsning på att odla i låda är föreningens strävan om ett fortsatt grönskande, kreativt och miljövänligt Grankulla 110 år i det hundraåriga Finland. Vi tar under den inkommande odlingssäsongen till och med september emot era foton/tips om nya lösningar/information om genomförda projekt och premierar de bästa lösningarna.

Faktorer som ger poäng i tävlingen är att odlingen är miljövänlig utan gifter, bidrar till ett grönskande Grankulla, ökar samhörigheten mellan människor och/eller grannar, är lärorik, uppfinningsrik eller nyskapande.

Tilläggsinfo (och skicka ditt bidrag) till föreningsordförande Camilla Sederholm,
tfn 040 845 2975, eller e-post camilla.sederholm at gmail.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *