| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaikki voivat viljellä kasvatuslaatikossa

Tule mukaan viljelemään! Kauniaisten ympäristöyhdistys ja kaupunki tarjoavat multaa ja siemeniä Granipäivänä 18. toukokuuta. Jaamme rajoitetun määrän viljelyastioita, mutta voit tuoda oman laatikon tai ruukun. Istuta tai kylvä yhdessä kanssamme ja vie kasvatusastia kotiin hoidettavaksi ja satoa odottamaan.

Vanhemmat ja kaikki te, jotka työskentelette päiväkodeissa ja kouluissa: ottakaa vastaan haasteemme ja osallistukaa kilpailuun luovimmasta ja ympäristöystävällisimmästä viljelylaatikosta! Tavoitteena on pitää hauskaa lasten kanssa ja opettaa lapsille pienimuotoista viljelyä ja että, he voivat tehdä käsillään muutakin kuin käsitellä puhelimia. Voimme myös auttaa järjestämään kasvatuslaatikoita yhteistyössä esimerkiksi Kierrätyskeskuksen kanssa.

Taloyhtiöt: Onko nurmikko laikukas tai ajoväylä tyhjä ja tylsä? Haluatko istuttaa jotain tai piristää pihapiiriä laatikolla tai kahdella? Ehkä parantaa pihan viihtyvyyttä. Keskustele naapureittesi kanssa ja keksikää yhdessä ratkaisu.

Autatko Kauniaisissa kiintiöpakolaisten kotouttamisessa? Oletko tullut ajatelleeksi, että viljely voi olla hyödyllinen, hauska ja opettavainen tapa kertoa kaikenikäisille uusille kauniaislaisille, mitä ovat tavallisimmat suomalaiset viljelylajit? Osallistumalla kilpailuun voit lisätä tämän ryhmän näkyvyyttä kaupungissamme.   

Kilpaile luovimmasta kasvatuslaatikosta

Kauniaisten ympäristöyhdistyksen panostus kasvatuslaatikoihin on jatkoa tavoitteelle vehreästä, luovasta ja ympäristöystävällisestä 110-vuotiaasta Kauniaisista satavuotiaassa Suomessa.  Alkavan viljelykauden aikana aina syyskuun loppuun asti otamme vastaan valokuvianne ja vinkkejänne ja tietoa toteutetuista hankkeista ja nostamme esiin parhaat ratkaisut.

Kilpailussa saa pisteitä seuraavien tekijöiden perusteella: viljely on ympäristöystävällistä ja myrkytöntä, edesauttaa vehreämpää Kauniaista, lisää yhteisöllisyyttä ihmisten ja/tai naapureiden kesken, on opettavainen, kekseliäs tai uutta luova.  

Lisätietoja (ja lähetä oma osallistumisesi) yhdistyksen puheenjohtaja Camilla Sederholmille,
puh. 040 845 2975, tai sähköposti camilla.sederholm at gmail.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *