| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauniainen sai oman REKO-ryhmän

Nyt myös kauniaislaiset ovat saaneet oman REKO-ryhmän. Ensimmäinen jakelu toteutui aurinkoisena ja keväisen lämpimänä torstaina 6. huhtikuuta. Kauppa kävi vilkkaasti ja iloiset ihmiset hakivat tilauksensa suoraan tuottajien autoilta.

Johanna ”Knytte” Sandberg, joka käynnisti REKO Granin, on tyytyväinen, että niinkin monta kuin 23 tuottajaa osallistui ensimmäiseen jakeluun. Tarjolla oli naudan- ja karitsanlihaa, kalaa, kananmunia, viljatuotteita, vihanneksia, hunajaa ja tuoretta leipää.

Espoossa on useampi REKO-ryhmä, lähin Leppävaarassa, mutta kauniaislaisille on toki mukavampaa hoitaa hankinnat kotikaupungissa. Henrik Creutz Malmgårdista on harjaantunut REKO-tuottaja, joka heti innostui Kauniaisten omasta REKO-ryhmästä.

– Tämä sopii minulle hyvin. Tämän jakelun jälkeen ajan suoraan seuraavaan REKO-jakeluun; tämän illan aikana on vielä neljä paikkaa Kauniaisten jälkeen. Olemme oikea REKO-karavaani, joka ajaa edelleen Espooseen, naurahtaa Creutz.

Vaikka jakeluista niin monta on torstaina, on hänen mielestään hyvä, että ne on synkronisoitu.

– REKO tuo joustavuutta sekä tuottajalle että kuluttajalle. Ei ole pakko osallistua joka kerran, jos ei ehdi. Minunkin täytyy jäädä pois jonkin kerran kevään aikana kevätkylvöjen käynnistyessä, sanoo Creutz, joka viljelee ekologista viljaa tilallaan Pernajassa.

Sandberg toteaa, että tämä oli hyvä vuodenaika aloittaa uusi REKO-ryhmä, koska tuottajilla alkaa pikkuhiljaa olla myös tuoreita vihanneksia myytävänä.

– Kasavuoren koulu vaikuttaa myös olevan hyvä sijainniltaan. Toivottavasti se toimii myös, jos toiminta kasvaa.

REKO-liikkeen aloitti Suomessa Thomas Snellman. Toiminnassa kuluttaja tilaa lähiruokatuotteita suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. Tilaukset tehdään Facebookin kautta ja ne maksetaan noudon yhteydessä suoraan tuottajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *