| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Meneillään rakennustyömaalla

Muutama viikko sitten alkaneet rakennustyöt keskeytyivät äkillisesti, kun maaperästä löytyi betonimurskaa. Suunnitelmia päivitetään ja maamassoja siirretään. Toisen yllätyksen aiheutti palohälytys, jonka purkupöly laukaisi entisessä Aktian tilassa.

Nykyisen kauppakeskuksen liikkeet

Vaikutukset lännenpuoleisten liikkeiden toimintaan ovat vielä osittain avoinna. Pannacottan ja Instrumentariumin piti muuttaa huhtikuun kahden viimeisen viikon aikana nyt remontoitaviin väistötiloihin toiseen kerrokseen, mutta rakennustöiden pysähtymisen vuoksi muuton ajankohta ei enää ole varma.

– Rakennustöiden alkaminen ja Firan kanssa alkanut yhteistyö vaikutti jo hyvältä, mutta työt ovat keskeytyneet. Kevään juhlien myyntisesonki lähenee,ja näillä näkymin muutamme huhtikuun loppupuolella, sanoo Pannacotasta Johan Hallbäck.

Kauppakeskuksen alueella on nykyään pysäköintipaikkoja lukumääräisesti vähemmän, mutta paikkojen saatavuus on parantunut pysäköinninvalvonnan myötä. Alueella on kahden tunnin rajoitus, jota on aiemmin väärinkäytetty. Valvonta otettiin käyttöön, jotta autoileville asiakkaillekin olisi paikkoja.

– Muutamme 4.6. kesän ajaksi pois. Palaamme näillä näkymin 7. elokuuta samalle paikalle, mutta huomattavasti pienempään tilaan, joka on käytössämme laajennuksen valmistumiseen asti. Selvitämme parhaillaan kaupungin kanssa, jos saisimme siirtää toimintamme kesän ajaksi pop-up-kauppaan tähän keskustan alueelle, kertoo Kirsi Martin Ihanasta Kukkasesta.  Avaamme jouluksi toisen liikkeen Suurpeltoon ja palvelemme kesäkuusta alkaen asiakkaitamme myös väliaikaisista tiloistamme Suurpellon Infopaviljongista, josta toimitamme puhelimitse tai sähköpostilla tilatut kukat kesän aikana ilmaiseksi Kauniaisiin.

Lähellä Deli on normaalisti auki ainakin kesäkuun loppuun.

– Seuraavasta vaiheesta emme ole vielä täysin sopineet. Emme tiedä miten viime viikkojen muutokset rakennustyömaalla vaikuttavat aikatauluun, joten odotamme ja yritämme saada lisää tietoa rakennusyhtiöltä ja kauppakeskuksen omistajalta, kertovat Päivi Leveelahti ja Pia Laakio Lähellä Delistä.

Ravintola Momsin ja Kotipizzan toimintaan rakennustöillä ei näillä näkymin ole vaikutusta. Kello ja Kulta sulkee liikkeen väliaikaisesti kesäkuun alussa palatakseen kun kauppakeskuksen laajennus valmistuu.

Yleinen käymälä kauppakeskukseen laajennukseen?

Rakennushankkeen ensimmäisessä suuremmassa tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että uudisrakennuksessa ei tule olemaan asiakaskäymälää.

– Kauppakeskuksen suunnittelu yksityiskohtien osalta on vielä kesken. Kun kauppakeskuksen vuokralaisneuvottelut on saatu päätökseen, ja käyttäjät sekä heidän tilatarpeensa ovat selvillä, voidaan toiminnallisuuteen liittyviä yksityiskohtia arvioida paremmin, sanoo VVT:n toimitusjohtaja Jukka Lehtola.

Käteisen rahan nostaminen vaikeaa Kauniaisissa

Edellisessä Kaunis Granissa (nro 4) kerrottiin, että Otto-automaatti poistetaan maaliskuun lopussa Kauppakeskus Granin laajennustöiden ajaksi.

Kauppakeskuksesta ei ole löytynyt sopivaa väistötilaa automaatille. Kaupunki ja Automatia ovat jatkaneet vaihtoehtoisen tilan etsintää, jotta kauniaislaisille voitaisiin tarjota Otto-automaattipalveluita myös ennen käteisautomaatin paluuta uuteen, laajennettuun kauppakeskukseen.
– Tapasimme kaupungin edustajia 24.3. Asiantuntijamme selvittävät nyt, soveltuisiko kirjaston tuulikaappi väistötilaksi. Jos tila selvityksen jälkeen todetaan tarkoituksenmukaiseksi, vievät muutostyöt ja muut valmistelut aikaa vähintään kuusi viikkoa, kertoo johtaja Harri Pennanen Automatiasta, jonka omistamia Otto-automaatit ovat. Uuteen kauppakeskukseen on joka tapauksessa jo sovittu automaatin palaavan, hän toteaa.

Toistaiseksi lähimmät automaatit sijaitsevat Nihtisillassa ABC-asemalla ja S-Marketissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *