| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nyheter från nybygget

Byggarbetena som inleddes med buller och bång för några veckor sedan fick ett plötsligt och abrupt slut när man överraskandes hittade krossad betong i marken. Planerna uppdateras och jordmassorna ska bytas ut. En annan överraskning var brandlarmet som utlöstes i onödan av rivningsdammet från gamla Aktias utrymmen.

Affärerna i det befintliga köpcentret

För tillfället finslipas tidtabellen för hur affärerna i den äldre delen av köpcentret som vetter mot väster påverkas. Pannacotta och Instrumentarium skulle  i slutet av april flytta en våning upp till tillfälliga utrymmen som renoveras som bäst, men på grund av att bygget står stilla vet de inte längre när flytten blir av.

– Byggarbetena kom igång och samarbetet som inleddes med Fira verkade bra, men nu står allt stilla. Vår högsäsong med alla vårfester närmar sig, men som det nu ser ut flyttar vi mot slutet av april, säger Johan Hallbäck på Pannacotta.

Det finns färre parkeringsplatser än tidigare på området kring köpcentret, men eftersom parkeringen är övervakad blir omsättningen snabbare och det brukar finnas parkeringsplatser. Området har en tidsbegränsning på två timmar, vilket tidigare har missbrukats. Övervakningen togs i bruk för att de bilburna kunderna skulle hitta en parkeringsplats.

– Vi flyttar bort i juni och kommer, som det nu ser ut, tillbaka den 7 augusti till samma ställe. Här blir vi sedan, även om utrymmet kommer att vara avsevärt mycket mindre, kvar tills nybygget är färdigt. Vi utreder som bäst med staden möjligheterna till en pop-up affär i centrum, säger Kirsi Martin från Ihana Kukkanen. Till jul öppnar vi en ny affär i Storåker, redan från juni betjänar vi våra kunder från de tillfälliga utrymmena i Infopaviljongen i Storåker. Blommorna kan beställas per telefon eller e-post och så levererar vi gratis till Grankulla.

Lähellä Deli håller öppet som normalt åtminstone fram till slutet av juni.

– Följande skede har vi inte helt kommit överens om ännu. Vi vet inte hur de senaste veckornas förändringar på bygget påverkar tidtabellen, så vi väntar och försöker få mera information, säger Päivi Leveelahti och Pia Laakio på Lähellä Deli.

Restaurang Moms och Kotipizza berörs inte för tillfället. Ur och Guld stänger tillfälligt i början av juni,  för att komma tillbaka när det nya köpcentret är klart.

Allmän toalett i nya delen?

På det första större infotillfället meddelades att det inte reserveras utrymmen för en kundtoalett i nybygget.

– Detaljplaneringen av köpcentret är ännu öppen. När vi har förhandlat klart med köpcentrets hyresgäster och rett ut besökarna och vilka utrymmesbehov de har, kan vi bättre uppskatta detaljerna som berör funktionaliteten, säger VVT:s direktör Jukka Lehtola.

Svårt  få kontanter i Grankulla

I förra Kaunis Grani (nr. 4) skrev vi att Otto-automaten försvinner från Grani köpcentrum i slutet av mars och att automaten hämtas tillbaka först efter att byggprojektet är klart.

Orsaken var att inget lämpligt, ersättande utrymme hade hittats. Staden och Automatia har ändå fortsatt att leta efter ett lämpligt utrymme för att invånarna ska ha tillgång till en bankautomat i byn också under byggtiden.

-Vi träffade stadens representanter 24.3. Våra experter utreder nu ifall vi kunde flytta bankautomaten till biblioteket. Ifall det visar sig att utrymmet lämpar sig, dröjer det minst sex veckor innan förberedelserna är klara, säger direktör Harri Pennanen från Automatia som äger Otto-automaterna. Vi har redan kommit överens om att automaten kommer tillbaka till det nya köpcentret.

För tillfället finns de närmaste bankautomaterna vid ABC och S-Market i Knektbro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *