| LAPSET - BARN

Unelmatyössä

Totti Sarasti on kauniaislainen nuori mies, jonka unelmana on löytää työ, jossa voi auttaa ihmisiä. Erityinen unelma on saada työskennellä päiväkodissa lasten kanssa.

Totti on suorittanut sosiaalialan avustajan tutkinnon Keskuspuiston erityisammattiopistossa. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt pääasiassa Rinnekoti-säätiön Nettipajalla. Kevättalveksi Totille järjestyi työharjoittelu kotikaupungissa Kauniaisissa päiväkoti Pikku Akatemiassa.

Totti työskentelee päiväkodissa pienten alle 3-vuotiaiden lasten ryhmässä. Hänellä on myös aiempaa kokemusta isompien lasten kanssa työskentelystä. Totin työtehtäviin kuuluu muun muassa lasten avustaminen aamupalalla, leikkien valvominen sekä muut avustavat tehtävät ryhmässä.

Haussa uusi harjoittelujakso
Kolmen kuukauden mittaisen harjoittelun päätyttyä Totti palaa Rinnekodin työtoimintaan. Myös Rinnekodin toimesta on järjestetty tutustumisia päiväkotityöhön.
–        Päiväkodissa oli tosi kivaa olla töissä. Lapsia tulee kova ikävä, sanoo Totti Sarasti.
Totti toivoo, että myöhemmin järjestyisi uusi harjoittelujakso päiväkodista tai muualta sosiaalialalta.
–        Kaikki on ollut tosi mukavaa. Lasten leikittäminen ja syöttäminen ja ulkoilu, ihan kaikki. Nettipajallekin on ihan kiva mennä takaisin. Näkee kavereita ja pääsee kirjoittamaan juttuja Rinnekodin Marttis-lehteen, sanoo Totti.

Iloinen Totti on tärkeä resurssi päiväkodissa
Pikku Akatemian johtajan Paula Somilan mukaan Totin vahvuus on sosiaalisuus.
–        Lapset ovat ottaneet Totin vastaan todella hyvin. Pienetkin lapset turvautuvat häneen hakeutumalla syliin. Totilla on hyvä ja luonnollinen suhde lapsiin. Lisäksi kaikille lapsille on hyvä nähdä erilaisia ihmisiä työyhteisön jäseninä, sanoo Paula Somila.
Totti on tuonut iloa työyhteisöön positiivisella asenteellaan.
–        Totilla on sopivaa pilkettä silmäkulmasta. Myös lasten vanhemmat ovat ottaneet Totin hyvin vastaan ja hänen kielitaidoistaankin on ollut hyötyä. Totti on asunut useita vuosia ulkomailla, joten hänen englannin kielensä on vahva, sanoo Paula Somila.

Onko sinulla mahdollisuus tarjota työharjoittelupaikka?
Kaupunki järjestää kehitysvammaisten tuettua työharjoittelua huolehtimalla vakuutuksesta ja työosuusrahan maksamisesta harjoittelijalle sekä tarjoamalla työhönvalmennusta. Työhönvalmennusta tarjotaan erityisesti työsuhteen alussa työtehtäviin perehdyttäessä. Työhönvalmentajan tuella mietitään työtehtäviä sekä järjestetään mahdollisia tukikeinoja, kuten kuvia työtehtävien rakenteen selventämiseksi. YK:n ihmisoikeussopimuksen mukaan kaiken työllistämisen tulee tähdätä palkkatyöhön, ja tämän vuoksi työharjoittelusopimukset tehdään aina määräaikaisina panostaen valmentavaan otteeseen. Myös TE-toimisto tukee pitkäaikaistyöttömien ja vajaakuntoisten työllistymistä monin tavoin.

Onko sinulla mahdollisuus tarjota työharjoittelupaikka? Lisätietoja antaa palveluohjaaja Maija Eerola, maija.eerola at kauniainen.fi, puh. 050 521 0232.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *