| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Det händer under Granidagen

Thurmansparken står värd för en ny och annorlunda Granidag den 18 maj från klockan 17. Dagen bjuder på marknadsyra med glad samvaro, musik, skejttävling, uppträdanden, lopptorg och mycket annat.

Välkommen med alla för att fira dagen enligt Finland100-temat ”Tillsammans”. På estraden ses och hörs musik och andra uppträdanden. Duon Sås och Kopp inleder och kvällen avslutas traditionellt med Grani Big Band.

Barnfest  med Mumin i Thurmansparken
En glad barnfest för alla barn i dagisålder och andra med barnasinne inleder Granidagen kl. 10. Platsen är gräsplanen nedanom Metodistkyrkan. Stadens alla daghem har inbjudits och också alla andra barn med föräldrar är välkomna att delta!

Villa Breda-projektet presenteras         
Välkommen till Granidagens marknad i Thurmansparken för att diskutera det omfattande projektet, dess innehåll och kommande verksamhet. På plats finns personal som gärna diskuterar och informerar om projektet, de kommande tjänsterna, boendet, tidtabeller mm.

Lopptorg på Granidagen
Utöver föreningsmarknaden ordnar en grupp ivriga granibor ett lopptorg i Thurmansparken med olika inslag som ansiktsmålning, mm.

Kom och måla staket – gatukonstjippo kl. 17–19
Grankulla konstskola förverkligar under våren ett stor gatukonstverk på fanerstaketet som avgränsar byggområdet i centrum. Temat för konstverket är Grankullas gamla byggnader och stadsträdgårdar. Målandet görs med hjälp av schabloner, sprayfärget och för hand. Konstskolans elever har redan påbörjat projektet 6.5. Målande fortsätter på Granidagen med ett jippo som är öppet för alla kl. 17–19. Konstskolans lärare är på plats och instruerar alla ivriga målare. Material finns, kom ihåg lämplig klädsel! Välkommen med och måla eller för att följa med det trevliga jippot!

Avsluta Granidagen med konsert i kyrkan kl. 19.30
Johanna och Mikko Iivanainen underhåller med mångsidigt låtmaterial i jazz, pop mm. i rytmiska tecken. Båda har ett omfattande musikaliskt kunnande och har uppträtt i många olika sammanhang. Konserten 18.5 börjar kl. 19.30 i Grankulla kyrka. Fritt inträde med frivillig programavgift till förmån för Gemensamt ansvar. Arr. Grankulla församlingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *