| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaupungin johto kentällä

Toukokuisena maanantaina Kauniaisten kaupungin johtoryhmän viranhaltijat eivät aloittaneetkaan työviikkoaan tavallisen mallin mukaan omissa työpisteissään, vaan jalkautuivat kaupungin työpisteisiin ja toimintaan.

Kaupungin eri toiminnot lähettivät aiemmin keväällä tiedon harjoittelupaikasta ja kukin johtoryhmäläinen valitsi paikan, jonka toiminnassa harjoittelisi päivän ajan.

Kaupunginsihteeri Gun Söderlund työskenteli päivän sivistystoimen hallintoassistenttina, hallintopäällikkö Camilla Söderström kiinteistöhuollon apulaisena rakennuskonttorissa,  yhdyskuntatoimen johtaja Marianna Harju kirjastonhoitajana kirjastossa, talousjohtaja Mikael Boström liikuntapaikkojen hoitajana liikuntapalveluissa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ulla Tikkanen päiväkotiapulaisena kielikylpy Granissa, sivistystoimenjohtaja Heidi Backman päiväkotiapulaisena/lastenhoitajana Metsämajan päiväkodissa, ja kaupunginjohtaja Christoffer Masar avustajana Hoivakoti Villa Anemonessa.

Tapasimme kirjastossa Marianna Harjun sekä hänen työtään ohjanneet informaatikot Henrik Lenckin ja Maria Grundvallin. Henrik kertoi Mariannan osallistuneen heti aamulla aamurutiineihin, eli palautusten ja kuorman vastaanottoon, kirjojen hyllyttämiseen. Maanantaiaamuun kuuluu myös viikon tapahtumia käsittelevä aamuinfo.

Lähemmäksi kaupungin arkea
Yhdyskuntatoimen toimialajohtajan työpäivät menevät usein oman toimialan päätöksenteon valmisteluissa ja tapaamisissa.  
 
– Jalkautumispäivän avulla johtoryhmäläiset haluavat päästä lähemmäksi kaupungin arkea, laajentaa näkökulmaa, nähdä ja kokea muidenkin kuin oman toimialan käytännön työtä, kertoo Marianna Harju. Puolet päivästä on nyt takana. On ollut mielenkiintoista ja hyödyllistä nähdä mitä yhtymäkohtia omalla toimialalla on kirjaston toimintaan. Olemme jo miettineet yhdessä uusia yhteistoimintamahdollisuuksia.
 
Henrik Lenck ja Maria Grundvall ovat mm. käyneet Marianna Harjun kanssa läpi asioita, joita kirjaston asiakkaat eivät yleensä näe.
 
– Aamutoimien lisäksi olemme keskustelleet kirjaston viestinnän ja tiedottamisen sekä hankinnan periaatteista. Periaatteiden ja budjetin puitteissa Marianna on päässyt myös valitsemaan hankittavia kirjoja, kertoo Maria Grundvall. Työ on sujunut hyvin. Tämä on kiva idea, jonka avulla kaupungin sisäisten toimintojen yhteistyötä voidaan kehittää.
 
Myös epäonnistumiset ovat opettavaisia.
– Aamulla myöhässä saapunut kuorma osoitti, miten paljon ketjun osat vaikuttavat toisiinsa, toteavat Maria ja Marianna yhdessä. On tärkeää nähdä, että kukaan ei tee tätä työtä itselleen, vain osana suurempaa kokonaisuutta.
 
Kaupunginjohtaja Christoffer Masar työskenteli avustajana Villa Anemonessa.
–       Anemonen kodinomainen tunnelma ja henkilökunnan asukkaita kohtaan osoittama kunnioitus ja joustavuus tekivät minuun vaikutuksen. Minulle päivän parasta antia olivat keskustelut asukkaiden ja henkilöstön kanssa, Christoffer Masar sanoo. Palaute päivästä on ollut innostunutta. Olemme saaneet ehdotuksia laajentaa kokeilua myös muille ryhmille. Omaan kokemukseeni perustuen tekisin tästä vuotuisen tapahtuman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *