| PÄÄKIRJOITUS - LEDAREN

60 minuuttia laatuaikaa

Kesälomat ovat kohta muisto vain ja useimmille meistä arki on taas täällä. Kauniaisten päättäjät ovat jo vuosien ajan pitäneet ensisijaisen tärkeänä tarjota asukkaille mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa eri tavoin, jotta jaksaisimme arkea paremmin. Voimme mm. juosta portaita laskettelurinteen vieressä, joogata kansalaisopiston ohjauksessa tai osallistua GrIFK:n monipuoliseen toimintaan.

Näin lukuvuoden alkaessa on paikallaan miettiä lastemme ja nuortemme liikkumista. WHO:n suositusten mukaan pitäisi lasten liikkua niin paljon, että he olisivat kevyesti hengästyneitä vähintään 60 minuuttia päivässä. Eräs Ruotsissa tehty tutkimus osoitti, että nelivuotiaista vain 30 % ylsi WHO:n suositukseen. Valitettavasti sama tutkimus osoitti, että lapset liikkuivat vähemmän viikonloppuisin, jolloin he viettivät aikaa vanhempiensa kanssa.

Meillä Kauniaisissa on monia reippaita lapsia ja nuoria, jotka vuosi toisensa jälkeen saavuttavat hyviä tuloksia eri urheilulajeissa. Tällä ryhmällä ei ole mitään vaikeuksia täyttää WHO:n suosituksia. Sitten meillä on kuitenkin ryhmä nuoria, jotka kuluttavat vuorokauden tunteina yhä enemmän aikaa istuvassa asennossa, ensin koulun penkillä ja sitten koulun jälkeen tietokoneen ääressä. Tässä astuu kuvaan meidän vanhempien vastuu.

Ottakaamme kaikki, niin nuoret kuin vanhat, yhteinen päämäärä: 60 minuuttia arkiliikuntaa joka päivä. Sitä paitsi tämän voisi tehdä yhdessä, yli sukupolvirajojen. Parasta laatuaikaa lasten kanssa!

Viime keväänä paikallislehti Kaunis Grani sai uuden johtokunnan. Johtokunta, joka esitellään toisaalla tässä numerossa, ottaa mielellään vastaan kommentteja sekä vinkkejä ajankohtaisista ja paikallisista tapahtumista, joista voisimme kirjoittaa. Ottakaa yhteyttä mielellään sähköpostitse os. kaunis.grani@kauniainen.fi.

Tässä yhteydessä on myös tilaisuus kiittää Jessica Jenseniä, joka toimi jonkin aikaa vt. päätoimittajana, ja Kirsi Bergmania erinomaisesta työstä lehdessämme! Tässä ja seuraavassa numerossa vt. päätoimittajana toimii Sonja Hellman. Me johtokunnassa odotamme innolla työskentelyä yhdessä Sonjan kanssa.

Johan Johansson
Puheenjohtaja
Kaunis Grani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *