| KULTTUURI -

Djursholmin kulttuurihenkilöitä esitellään seminaarissa Kauniaisissa

Kaksi huvilakulttuuria, Djursholm ja Kauniainen, kohtaavat Kauniaisten kaupungintalolla tiistaina 26.9. klo 18.


Osana Kauniaisten Suomi 100-vuotisjuhlallisuuksia esittelee Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Kauniaisissa Djursholmin kulttuurihenkilöitä. Esitelmöijinä ovat mm. Lars von Stedingk, joka kertoo von Stedingkin aatelisuvusta ja sen yhteyksistä Suomeen ja Ingrid Dyhlén-Täckman, jonka aiheena on Elsa Beskow, yksi Djursholmin suurimmista kulttuuripersoonista. Kirjailija, satukirjailija, kuvittaja ja taiteilija Beskow asui Djursholmissa Villa Ekelidenissä. Elsa ja hänen puolisonsa Natanael Beskow olivat näkyviä persoonia silloin vielä nuoren huvilakaupungin kulttuurielämässä yhdessä mm. säveltäjä Alice Tegnérin kanssa. Djursholmin keskustassa on Elsa Beskowin tori ja siellä pieni pronssinen Beskowia esittävä patsas.
Seminaari liittyy näyttelyyn, joka esittelee kulttuurihenkilöitä Djursholmissa ennen ja nyt. Se on esillä Kauniaisten kaupungintalon galleriassa 25.9.-22.10.2017. Seminaari on ruotsinkielinen. Sekä seminaariin että näyttelyn on vapaa pääsy. Lisätietoa kaupungin kotisivuilta: www.kauniainen.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *